MUNDIAL DE CLUBS
Esports 06/12/2012

L'Auckland City dels catalans Ramon Tribulietx, Manel Expósito i Albert Riera, eliminat del Mundial de clubs

El Sanfrecce Hiroshima ha guanyat per 1 a 0 l'equip de Nova Zelanda, entrenat pel barceloní Tribulietx

T.p.
2 min
El català Manel Exposito lluitant amb Yojiro Takahagi del Sanfrecce Hiroshima

BarcelonaLa novena edició del Mundial de clubs ha arrencat al Japó aquest dijous. El campió de la lliga japonesa, el Sanfrecce Hiroshima, ha derrotat el campió de la lliga de campions d'Oceania, l'Auckland City de Nova Zelanda, gràcies a un bonic xut d'Aoyama a la segona part. Els japonesos han gaudit de més ocasions, però en la darrera jugada del partit Riera ha fet una assistència a Dickinson que ha acabat amb un xut fregant el pal.

El tècnic de l'Auckland City és el barceloní Ramon Tribulietx, que ha fitxat el davanter osonenc Manel Expósito i el lleidatà Albert Riera. Els dos han jugat com a titulars, però Expósito no ha acabat el partit. L'equip de Nova Zelanda, campió d'Oceania després de derrotar el campió de Tahití, ja va caure a la fase prèvia de l'any passat davant un rival japonès, el Kashiwa Reysol. Els altres catalans del Mundial són al Chelsea (Oriol Romeu, jugador, i Paco Biosca, metge).

El Chelsea anglès i el Corinthians brasiler parteixen com a favorits en l'enèsim duel entre Europa i Sud-amèrica. El Monterrey mexicà pot ser el tapat per trencar tots els precedents d'una competició que sempre ha estat un duel entre el vell i el nou continent, amb tres equips brasilers guanyant les tres primeres edicions del torneig, i cinc victòries europees després, dues del Barça.

Els altres equips participants són l'Ulsan Hyundai sud-coreà, com a campió asiàtic, i l'Al Ahly egipci, com a campió africà. El Mundial de clubs serà el banc de proves per a la utilització de la tecnologia de la línia de gol per determinar si la pilota ha entrat o no a la porteria i evitar així la polèmica dels gols 'fantasma'. La pilota tindrà un xip i es comprovarà amb l'ull de falcó, la càmera que tant es fa servir en el tennis. En el partit inaugural, aquesta tecnologia no ha fet falta.

Calendari:

- 6 desembre. Eliminatòria prèvia per a quarts de final

Sanfrecce Hiroshima (JAP) 1 - 0 Auckland (NZ)

- 9 desembre. Quarts de final

2: Ulsan Hyundai (KOR) - CF Monterrey (MEX). Toyota

3: Sanfrecce Hiroshima (JAP) Al-Ahly (EGI). Toyota

- 12 desembre. Partit pel cinquè lloc

4. Perdedor partit 2 contra perdedor partit 3. Toyota

- Semifinals

5. Guanyador partit 3 - Corinthians (BRA). Toyota

- 13 desembre. Semifinals

6: Guanyador partit 2 - Chelsea (ANG). Yokohama

- 16 desembre. Partit pel tercer lloc

7. Perdedor partit 5 - perdedor partit 6.

- Final

8. Guanyador partit 5 - guanyador partit 6. Yokohama

stats