Futbol

El Barça adjudica els llums del nou Camp Nou a l’empresa d’un exdirectiu de Laporta

Jordi Torrent, vell conegut de l'actual president blaugrana, és el director general d'Iluminación Disano, empresa que proveirà l'entitat

ARA
2 min
El president del Barça, Joan Laporta, visitant les obres del Nou Spotify Camp Nou aquest dimarts

BarcelonaEl Barça ha comunicat aquest dimecres al matí pels seus canals de comunicació oficials que Iluminación Disano, empresa italiana especialitzada en la fabricació i disseny de solucions d’il·luminació, es converteix en proveïdor exclusiu en termes d'il·luminació de l’Espai Barça. L'acord serà per a sis temporades, i passarà a ser efectiu des de l’1 de juliol del 2025 fins al 30 de juny del 2031.

Segons el club, "aquesta nova aliança es basa en la col·laboració per incorporar la tecnologia led i els sistemes de control intel·ligent al futur Spotify Camp Nou, i garantir així la màxima innovació tecnològica en la lluminària interior de la instal·lació i la icònica façana, amb una alta qualitat de llum i el màxim estalvi energètic". És un acord que està inclòs en el programa de patrocinis associat al futur Spotify Camp Nou.

El conseller delegat d'Iluminación Dinsano és l'empresari català Jordi Torrent, un vell conegut del president Joan Laporta que va estar dos anys com a directiu del Barça, concretament durant la primera etapa del màxim dirigent blaugrana al capdavant del club. Torrent, soci 6.440 del Barça, va entrar a formar part com a directiu de l'entitat oficialment a partir del 28 de juliol del 2008, després de la moció de censura a la qual va ser sotmesa i que va superar el president Laporta. A partir del 14 de juny de l'any 2009, va ser nomenat com a responsable de les seccions professionals de futbol sala i hoquei patins, prenent el relleu de Jaume Ferrer i Josep Cubells. En una entrevista al diari Sport el 2008, coincidint amb la seva entrada al club, Torrent va explicar que feia anys que coneixia Laporta i que, a banda dels negocis, els unia "bàsicament l'amistat".

Encara sense resposta, l'ARA ha contactat amb l'àrea de compliance del Barça, encarregada de vetllar pel compliment dels estatuts del club i encapçalada per l'advocat penalista Sergi Atienza des del 8 de març del 2022, coincidint amb el segon mandat de Laporta.

stats