Lliga de Campions

El Barça cau a Manchester i ja sap que caldrà suar per revalidar la Champions femenina (2-0)

Una primera part molt fluixa de l'equip de Pere Romeu acaba amb la derrota al camp del Manchester City

BarcelonaEl camí que porta de Bilbao fins a Lisboa farà pujada. Per repetir l'èxit aconseguit en terres basques fa uns mesos a la final de Portugal caldrà picar molta pedra. Quan ets el millor equip i t'has fet un fart de guanyar, et toca carregar la creu de ser una peça de caça major: tothom et vol derrotar. En el debut a la Lliga de Campions 2024/25, el Barça ha encaixat una dolorosa derrota al camp del Manchester City (2-0). Tocarà aixecar el vol i millorar el joc en els pròxims partits, després d'una primera part en què les angleses han estat netament superiors. A la segona, quan l'equip blaugrana semblava a punt d'aconseguir l'empat, una contra britànica ha tallat les ales d'un equip que no perdia cap partit des de feia uns quants mesos. La darrera ensopegada va ser el 20 d'abril, a casa contra el Chelsea (0-1). La darrera derrota en fase de grups, una de fa dos anys contra el Bayern.

Pere Romeu, que s'estrenava com a tècnic a la Lliga de Campions, ha sortit amb Alexia Putellas i Aitana Bonmatí plegades al mig del camp, la part més alta d'un cub amb el qual es pretenia controlar el joc. Però no ha rutllat. El Manchester City, després de perdre la lliga anglesa la temporada passada per la diferència de gols, ha sortit amb una pressió molt alta que ha ofegat el joc blaugrana. Tot i una primera aproximació catalana en els primers minuts, amb un xut d'Alexia i una groga a la defensa catalana de les angleses, Laia Aleixandri, el Barça no aconseguia superar la pressió britànica. La pilota li durava poc, al Barça, que sempre patia en defensa, especialment amb les curses de la jamaicana Khadija Bunny Shaw, aturada de vegades amb faltes com una que ha acabat amb María León amonestada. Ona Batlle, que tornava a la ciutat on va viure quan jugava al Manchester United, ha patit amb les internades de Lauren Hemp. Cata Coll, freda amb els peus quan la pressionaven dins de l'àrea, ha evitat dos gols anglesos amb bones aturades, però a la mitja hora de joc un córner mal defensat ha permès a la lateral Layzell fer el primer gol anglès. Caroline Graham Hansen, després d'una bona assistència d'Aitana, hauria pogut empatar, però la portera internacional japonesa Ayaka Yamashita estava ben situada. El gol ha despertat el Barça, que ha millorat la circulació de pilota abans del descans, amb els primers detalls de qualitat d'una Keira Walsh ovacionada per l'afició local, ja que va jugar un munt d'anys al City. Si en el darrer partit de Lliga el Barça se n'anava a la mitja part amb 1-0 al camp del Madrid CCF de forma injusta, per culpa d’un gol il·legal, a Manchester també, però en aquesta ocasió merescudament. Les angleses havien xutat 10 cops a porteria al descans. Massa, si vols revalidar el títol.

Cargando
No hay anuncios

Reacció sense resultat

A la segona part el Barça finalment ha pres el control del matx. El City, que havia aconseguit imposar la seva llei, s'ha anat fent petit, limitant-se a defensar. La pilota sempre anava als peus d'un Barça que ha controlat la possessió i el ritme i s'ha fet un fart de xutar però sense punteria. Yamashita tenia el dia i les citizens aconseguien bloquejar cada intentant d'Aitana, la més activa, i d'una Clàudia Pina que ha entrat per revolucionar el matx. Però quan més a prop semblava l'empat ha arribat una contra anglesa amb la jamaicana Shaw, tot cames, burlant la defensa i Cata Coll per fer el 2-0. La potència de la caribenya ha esquerdat pel mig la defensa d'un equip que ja arriscava molt, perquè només pensava en empatar. Al final els canvis de Pere Romeu no han servit ni per retallar diferències. De fet, al final el tècnic ha protegit algunes titulars donant minuts a joves com Vicky i Kika per veure si aconseguien obrar el miracle.

Cargando

El 16 d'octubre el Barça rebrà les sueques del Hammarby en un partit en què haurà de reaccionar. L'equip del sud d'Estocolm s'ha imposat per 2-0 a les austríaques del Saint Pölten en l'altre partit del grup. El Barça haurà de demostrar qui mana, llavors.

Manchester City 2-0 FC Barcelona

• Manchester City: Yamashita, Layzell, Aleixandri (Kennedy, 89'), Greenwood, Casparij, Jessica Park (Roord, 79'), Hasegawa, Miedema, Fowler (Aoba Fujino, 81'), Shaw i Lauren Hemp. Entrenador: Gareth Taylor.
  • FC Barcelona: Cata Coll; Ona Batlle, Engen (Clàudia Pina, 64'), Mapi, Rolfö (Brugts, 73'); Aitana (Kika, 86'), Walsh (Vicky López, 86'), Patri; Graham, Pajor i Alexia Putellas (Paredes, 86'). Entrenador: Pere Romeu.
  • Gols: 1-0 Layzell (36') i 2-0 Shaw (77').
  • Àrbitre: Stephanie Frappart (França).
  • Targetes grogues: Aleixandri (15'), Mapi León (31'), Graham Hansen (47').