Barça
Esports Act. fa 19 min

El Barça es desprèn de Vitor Roque, però això tampoc val per inscriure Olmo

La cessió del brasiler no ajudarà a rebaixar el 'fair play' perquè no estava inscrit a la Lliga

3 min
Vitor Roque ha viscut 10 minuts molt intensos a Mendizorrotza.

BarcelonaQueda menys d'una setmana perquè es tanqui el mercat de fitxatges d'enguany i les oficines d'Aristides Maillol treuen fum amb un únic objectiu: poder inscriure el fitxatge estrella d'aquest estiu, el català Dani Olmo. Per això s'estan duent a terme diferents operacions que busquen donar sortida a diversos jugadors de la plantilla. Aquest matí, el Barça ha oficialitzat la sortida a través de cessions de Clément Lenglet i Vitor Roque a l'Atlètic de Madrid i al Betis, respectivament. Amb aquestes baixes, però, tampoc serà suficient per a la inscripció d'Olmo, que no va jugar contra el València ni l'Athletic i probablement tampoc saltarà aquest dimarts a la gespa de Vallecas. De fet, la marxa de Roque no podrà ajudar poc a la causa: fins ara, el brasiler no estava inscrit a la Lliga.

D'aquesta manera, el davanter brasiler es posarà a les ordres de Manuel Pellegrini després de prioritzar l'opció del Betis a altres propostes, com la de l'Sporting de Portugal, que fins la setmana passada era l'equip més ben posicionat per endur-se Roque. El conjunt blaugrana ha anunciat la cessió al Betis fins al 30 de juny de 2025, amb opció a una temporada extra. A més, el Barça ha precisat que els andalusos assumiran la fitxa del davanter i que s'han reservat una opció de compra, sense especificar-ne les condicions.

Vitor Roque va arribar al Barça procedent del Brasil el mes de gener per fer-li la competència a Lewandowski per 30 milions fixos més 31 variables. El cert, però, va ser que mai es va guanyar la confiança de Xavi Hernández i tan sols va tenir un paper testimonial. En total, va anotar dos gols en els setze partits que va disputar. Així doncs, Roque espera trobar a Sevilla una nova oportunitat per demostrar que està preparat per competir a l'elit europea. Igual que Xavi, Hansi Flick tampoc hi ha comptat. De fet, l'entrenador alemany ha prioritzat per davant seu opcions de la casa com el vallesà Pau Víctor, que està cridat a ser l'alternativa per ocupar la punta de l'atac. Representat per André Cury, l'ex de l'Athletico Paranaense haurà de confirmar al Benito Villamarín que tenia un mínim de sentit que Deco apostés tants milions per ell en un context de màxima estretor econòmica del Barça. Cal recordar que el director esportiu va incorporar-lo aprofitant la baixa de Gavi quan Xavi demanava una altra cosa.

El Barça seguirà pagant salari a Lenglet

Una altra de les sortides que el Barça ha anunciat aquest dilluns és la de Lenglet. És la tercera consecutiva per al central francès després de les dues que ha viscut els últims anys al Tottenham i l'Aston Villa. Ara jugarà a l'Atlètic de Madrid, un club que aspira a tot aquesta temporada. El club matalasser es farà càrrec de més de la meitat de la seva fitxa i el podrà utilitzar fins al 30 de juny del 2025, quan el jugador començarà el seu penúltim any de contracte al Barça. Lenglet és, igual que Frenkie de Jong, beneficiari d'un dels acords heretats de la directiva de Josep Maria Bartomeu que encara foraden els comptes del club. Flick tampoc ha comptat amb ell després de la pretemporada. Ara mateix, el tècnic blaugrana considera Iñigo Martínez i Pau Cubarsí com els centrals titulars per davant de Jules Kounde, que continua de lateral, i d'Eric Garcia, a qui el Girona vol recuperar en propietat. Andreas Christensen i Ronald Araujo estan lesionats.

El Barça ha prescindit d'İlkay Gündogan, el seu futbolista més regular el curs passat, per motius econòmics. També ha venut Mika Faye per més de 10 milions d'euros tot i no haver-lo fet jugar mai amb el primer equip en partit oficial. Ara ha cedit Vitor Roque i Lenglet a dos equips de la Lliga. Així i tot, continua sense generar prou fair play financer per inscriure Dani Olmo a la Lliga. La planificació als despatxos blaugranes queda en entredit mentre el mitjapunta egarenc, que ha costat quasi 50 milions, s'impacienta a la graderia. A l'horitzó hi ha solucions possibles com seguir tapant impagaments a Barça Vision, fer una accelerada per firmar un nou acord amb Nike o que els directius avalin, cosa que ja es va fer els estius del 2022 i del 2023.

stats