Barça
Esports 12/08/2023

Les xifres del traspàs de Dembélé: el PSG paga 50 milions i el Barça se'n queda 35

La marxa del francès permetrà inscriure altres jugadors i intentar fer més fitxatges

3 min
Dembélé celebrant el seu gol contra el Reial Madrid a Dallas.

BarcelonaOusmane Dembélé ja forma part del passat del Barça. El club blaugrana i el París Saint-Germain han arribat a un acord per al traspàs del francès per 50,4 milions d’euros. L'extrem, una peça clau de l'equip de Xavi Hernàndez, que confiava cegament en ell, ha preferit tornar al seu país després de rebre fa uns dies una oferta del PSG. Amb aquesta operació, el Barça rep uns diners que poden permetre acabar d'inscriure tots els jugadors davant la Lliga 24 hores abans del debut al camp del Getafe.

L'acord es va segellar el divendres al vespre i aquest dissabte els dos clubs ho han fet oficial. Dels diners que paga el PSG, que és l'import de la clàusula que tenia l'extrem en el seu contracte, el Barça se'n queda 35. Els 15 restants són per al jugador, cobrant així el bonus de renovació que no va ingressar en el seu dia. Així ho han assegurat fonts oficials del Barça a aquest diari.

Inscriure els jugadors pendents

Fins ahir, el Barça només tenia inscrits 12 efectius perquè no complia la reglamentació de fair play de la Lliga. L'acord comercial anunciat ahir i la sortida de futbolistes com Franck Kessie i Ousmane Dembélé han de permetre tenir tota la plantilla actual a disposició de Xavi Hernández. El primer de complir el tràmit va ser Araujo, i el següent ha estat Gündogan. La resta s'han d'anar inscrivint durant el dia.

El PSG va intentar fitxar Dembélé fa uns dies durant la gira nord-americana del Barça, quan l'extrem va marcar contra el Reial Madrid. Llavors, el PSG va valorar fer el pagament dels 50 milions d'euros que costava la seva llibertat abans de l'1 d'agost. Però Dembélé va allargar aquesta operació afirmant que volia marxar bé del Barça, amb un acord que fos millor per a totes les parts. Al final, la xifra pagada és la de la clàusula, en espera de saber detalls de comissions i clàusules del contracte. Al Barça ja feia dies que es donava per fet que rebrien uns 50 milions que resoldran el contracte que el francès tenia fins al 2024, però d'aquesta xifra només el 50% serà per al club. La resta, per al jugador.

Dembélé ja havia passat la revisió mèdica amb el PSG aquest dijous i ahir va signar el contracte, poc després de la roda de premsa de Luis Enrique, nou tècnic dels francesos, que confirmava que "Dembélé encara no és jugador nostre al 100%, però sí en un 99%". L'extrem signa fins a la temporada 2027/28.

Ousmane Dembélé va arribar al Barça l'estiu del 2017 procedent del Borussia Dortmund a canvi de 105 milions d'euros, més 40 en variables. El Barça havia perdut Neymar, que havia marxat al PSG, precisament, i calia sang nova. Coses de la vida, ara Joan Laporta vol aprofitar la marxa de Dembélé per fer tornar Neymar al Barça. Llavors, el jugador format al Rennes era una de les sensacions de la Bundesliga. Va debutar amb la samarreta blaugrana el 9 de setembre del 2017 al Camp Nou davant l'Espanyol, però l'adaptació del francès a la disciplina culer es va veure frenada en el seu primer partit com a titular a la Lliga davant el Getafe. Al Coliseum Alfonso Pérez, l'extrem va sofrir un trencament en el tendó del bíceps femoral de la cama esquerra que va provocar que l'haguessin d'operar.

Les lesions, de fet, han marcat el pas de Dembélé pel Barça. A la temporada següent, va viure la seva versió més golejadora, en què va marcar fins a 14 gols en totes les competicions, a més de donar vuit assistències. Un gol seu va servir per aconseguir la Supercopa d'Espanya davant el Sevilla (1-2). Després d'una bona temporada, el francès va tornar a caure lesionat greument, cosa que li va fer perdre quasi tot el curs següent. Però no va ser fins que Xavi va arribar a la banqueta blaugrana que va recuperar la seva millor versió. El francès va anotar 11 gols i va donar 21 assistències en les gairebé dues temporades amb el de Terrassa a la banqueta i fa un any va signar una renovació amb el club català. Així, Ousmane Dembélé deixa el club després de 185 partits oficials en sis temporades i 62 gols, a més de les tres Lligues, dues Copes del Rei i dues Supercopes aconseguides amb la samarreta del Barça.

stats