Barça

"L'ha dissenyat un perico venjatiu": la xarxa treu fum amb el cartell del 125è aniversari del Barça

L'obra de Miquel Barceló es va presentar en societat aquest dimarts

Joan Laporta i Miquel Barceló desvelen el cartell del 125è aniversari del Barça
ARA
16/10/2024
2 min

Barcelona"Un dimoni vestit del Barça", "Sembla que hàgim fitxat La Cosa", "L'ha dissenyat un perico venjatiu" o, simplement, "És molt lleig". Com passa sempre que un artista presenta una creació rupturista, les crítiques estan a l'ordre del dia. I es magnifiquen amb les xarxes socials. És el que ha passat amb el cartell del 125è aniversari del Barça, obra de Miquel Barceló i presentat en societat aquest dimarts.

Inspirat en el manifest Volem la pilota, al cartell hi apareix la figura d'un jugador vestit amb els colors blaugranes. Segons Barceló, representa "el sistema de joc propi del club". "En el seu interior, el jugador inclou moltes altres figures humanes, tot un equip, amb els seus titulars i els suplents. Aquest futbolista es presenta també de forma dinàmica i guarnit amb diverses figures vegetals, minerals i animals, especialment marins, que també són elements que es poden connectar amb el futbol", justifica el club.

Barceló va presentar el cartell juntament amb el president del Barça, Joan Laporta, i el comissionat del 125è aniversari, David Carabén. El pintor mallorquí, seguidor blaugrana, agafa el relleu d'altres grans artistes internacionals que han realitzat les obres commemoratives dels aniversaris blaugranes, com van ser Josep Sagrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è), Joan Miró (75è) i Antoni Tàpies (centenari).

Cartell del 25è aniversari del Barça, obra de Josep Sagrelles
Cartell del 50è aniversari del Barça, obra de Sebastián Rey Padilla

La presentació del cartell del 125è aniversari es va fer coincidint amb el primer episodi de La Llotja del 125, el nou videopòdcast de Barça One, que s'emetrà mensualment i en què es repassaran alguns dels episodis més importants de la història de l’entitat.

Cartell del 75è aniversari del Barça, obra de Joan Miró
Cartell del centenari aniversari del Barça, obra d'Antoni Tapias
stats