Barça

El Barça es reforça amb una de les millors davanteres d'Europa

Ewa Pajor signa amb el club blaugrana fins al 30 de juny del 2027

Albert Caralt
2 min
Ewa Pajor, que arriba per convertir-se en la referència de l'atac del Barça

BarcelonaEl Barça ha finalitzat una temporada perfecta amb la consecució de tots els títols possibles: la Champions League, la Lliga F, la Copa de la Reina i la Supercopa d'Espanya. Així, més d'un diria que millor no tocar res per seguir el cicle triomfal. Però la marxa d'algunes peces importants, sobretot la de la Mariona Caldentey, ha provocat que hi hagi algunes mancances en la davantera d'un equip blaugrana que a l'hivern es va quedar sense una davantera centre, Asisat Oshoala, i que l'estiu anterior ja s'havia quedat sense una altra 9 de referència, Geyse Ferreira.

L'escollida per convertir-se en la jugadora més avançada de l'atac del Barça a partir de l'inici de la temporada 2024-2025 és la polonesa Ewa Pajor, de 27 anys, que arriba traspassada del Wolfsburg, equip en el qual ha marcat 136 gols en 196 partits oficials. De fet, en el curs que acaba de finalitzar ha aconseguit ser la màxima golejadora de la lliga alemanya marcant 18 gols en 19 partits, però que no han estat suficients per aconseguir el títol de la regularitat amb el seu equip, que ha quedat per darrere el Bayern de Múnic. El contracte amb el Barça és fins al 30 de juny del 2027.

A part d'unes magnífiques xifres golejadores, la davantera polonesa arriba al Barça amb un palmarès de títols importants sota el braç. Amb el Wolfsburg ha guanyat 5 cops la Bundesliga i 9 la Copa d'Alemanya, que se sumen a dues Lligues i tres Copes de Polònia amb el Medyk Konin, a l'inici de la seva carrera. En l'àmbit individual, ha sigut la màxima golejadora de la Bundesliga en dues ocasions (2018-2019 i 2023-2024) i de la Lliga de Campions una vegada (2022-2023).

No ha guanyat mai la Champions

La gran espina clavada de Pajor és no haver pogut aconseguir la Champions League malgrat haver disputat quatre finals. L'última va ser el curs 2022-2023, quan va caure amb el Wolfsburg davant el Barça (3-2) a Eindhoven. Aquella tarda, Pajor va posar la por al cos al Barça en avançar el conjunt alemany en el minut 3 mitjançant un xut potent i col·locat des de la frontal de l'àrea. Abans del descans, la seva companya Alexandra Popp ampliaria l'avantatge amb el 0-2 després d'una assistència de la polonesa. Però en el segon temps dos gols de Patri Guijarro i un de Fridolina Rolfö donarien el títol a les blaugranes. "He jugat quatre finals de la Champions i no n'he guanyat ni una. Òbviament, la Champions és especial i la vull guanyar, però no és una obsessió", ha explicat la davantera polonesa.

Els fitxatges procedents del Wolfsburg en els últims exercicis semblen ser una aposta segura. Caroline Graham Hansen, l'any 2019, i Fridolina Rolfö i Ingrid Engen, l'any 2021, són les altres futbolistes que el Barça ha arrabassat a l'equip alemany en els últims anys, i, fins ara, han funcionat molt bé per als blaugranes. "Treballaré per millorar individualment, però el que vull és guanyar títols amb el Barça", ha explicat Pajor als mitjans del club català amb la samarreta blaugrana posada. "Al Wolfsburg hi estava bé, però també sentia que volia un nou repte. Vinc a donar el millor de mi cada dia, i així espero que a final de temporada guanyem tots els títols. Però ens hem de centrar en el dia a dia i anar pas per pas", ha afegit sobre els seus motius per fitxar pel Barça.

stats