El Barça canvia de destí estiuenc: la gira del 2019 serà a l’Àsia
El primer equip viatjarà per la Xina i el Japó, dos dels deu països estratègics
BarcelonaDos anys i mig després el Barça tornarà a viatjar a l’Àsia amb motiu de la gira estiuenca del 2019. Així ho va anunciar el portaveu de l’entitat, Josep Vives, que va fer públiques algunes de les mesures aprovades a la junta directiva prèvia a l’assemblea de compromissaris d’aquest cap de setmana. Concretament, el Barça trepitjarà la Xina i el Japó, dos dels deu països qualificats com a “estratègics” per l’entitat en la seva idea d’internacionalitzar i expandir la marca Barça arreu del món.
“L’Àsia és el continent del món on tenim més seguidors. Tenim una oficina permanent a Hong Kong i nombrosos projectes com ara Mission Hills, una Barça Academy i 15 escoles”, va exposar Vives, que va recordar que l’equip blaugrana no trepitjava aquest continent des de la disputa d’un amistós a Qatar el desembre del 2016 i -anteriorment- el Mundial de Clubs disputat al Japó el 2015. Per trobar l’última gira estiuenca del Barça per terres asiàtiques cal remuntar-se a l’estiu del 2013, quan es va visitar Tailàndia i Malàisia.
Vives va recordar que el Barça manté alguns aliats estratègics a l’Àsia, com ara Konami, Oppo i Milo o Rakuten, patrocinador principal. El que no va aclarir és si el conjunt blaugrana jugarà contra el Vissel Kobe (l’equip que comparteix propietari amb Rakuten, Hiroshi Mikitani, i on juga Andrés Iniesta), ni tampoc si seguirà participant en la International Champions Cup, la competició de clubs internacional que ha disputat els últims anys en terres nord-americanes.
Modificacions en el nou Seient Lliure
A banda de la gira, Vives va anunciar alguns retocs en l’aplicació del nou Seient Lliure. D’entrada, s’elimina la ponderació del 35%-65% en funció de si el partit es disputa a la primera o a la segona volta. Totes dues passaran a comptar el mateix. A més, el cobrament per partit alliberat estarà vinculat al preu de venda al públic de la localitat i no al preu pagat per l’abonament. L’abonat cobrarà el 50% del preu, un cop restats l’IVA i les despeses de gestió. “No fem marxa enrere. Avaluem constantment totes les decisions que prenem. Hi havia qüestions que estaven funcionant bé i d’altres que podien millorar. Pensem en l’interès general del club i l’interès particular dels socis”, va argumentar Vives. La resta de condicions anunciades sobre el Seient Lliure es mantenen iguals.
El portaveu blaugrana va indicar que el club ha detectat un 9% d’increment mitjà de l’assistència als partits d’aquest curs respecte a l’anterior (un 14% més per venda d’entrades i un 4% més d’assistència de socis abonats), però alhora va puntualitzar que encara hi ha un 20% dels socis abonats que ni acudeixen al seu seient ni l’alliberen perquè altres aficionats el puguin ocupar.
Vives no va voler mullar-se sobre la possibilitat, anticipada per Palco23, que Lassa deixi de ser el patrocinador de les seccions professionals el curs vinent: “Aquest curs és el patrocinador. Si seguirà el vinent ho treballen els executius. Estem molt contents amb ells; del que pugui passar a partir del pròxim 30 de juny ja en parlarem”.
Carles Aleñá, premiat a la Gala de les Estrelles
L’Antiga Fàbrica Estrella Damm va acollir la setena Gala de les Estrelles del Futbol Català. Àlex Granell (Girona FC) i Marta Corredera (Atlètic de Madrid) van ser escollits com els millors futbolistes catalans de la temporada 2017-18 per la Federació Catalana de Futbol (FCF). Carles Aleñá (Barça) i Maria Llompart (Espanyol) van ser designats els joves amb més projecció. En la categoria de tècnics hi va haver un empat en la primera posició: Rubi (Osca) i Sergio González (Valladolid) van quedar igualats. La gala també va valorar l’aportació ofensiva de Jonathan Soriano, Mariano Díaz i Alèxia Putellas. A més, el jurat va atorgar un premi especial a Andreu Subies, expresident de la FCF.