Esports 13/03/2014

El president del Bayern, condemnat a tres anys i sis mesos de presó per frau fiscal

La sentència no és ferma perquè les dues parts, defensa i fiscalia, la poden recórrer. De moment, Uli Hoeness no haurà d'ingressar a la presó

2 min
Uli Hoeness, president del Bayern Munic, arriba a l'Audiència Provincial de Munic / ALEXANDRA BEIER / GETTY IMAGES

El president del FC Bayern, Uli Hoeness, ha estat condemnat a tres anys i sis mesos de presó per un frau fiscal estimat en 27,2 milions d'euros. Així ho ha informat l'Audiència Provincial de Munic després d'un procés que ha durat quatre dies.

La fiscalia havia demanat una pena de cinc anys i sis mesos, mentre que la defensa havia sol·licitat arxivar el procés o una pena menor de dos anys, que hauria permès a Hoeness evitar la presó.

Les dues parts poden recórrer la sentència, de manera que encara no és ferma, i de moment Hoeness no haurà d'ingressar a la presó.

Amb tota probabilitat, Hoennes deixarà el seu càrrec com a president del consell de vigilància del Bayern en les pròximes hores i no es descarta que abandoni, també, la presidència del club.

Inicialment, l'acusació contra Hoeness partia d'un deute fiscal de 3,5 milions d'euros. El mateix Hoeness va corregir aquesta xifra a l'alça durant el primer dia del procés, quan va assegurar que devia més de 18 milions d'euros, i posteriorment una inspectora fiscal cridada a declarar va fer una segona correcció, en què es basen les xifres actuals.

Els impostos que deu Hoeness es deriven dels beneficis per especulacions borsàries fetes a través d'un compte a Suïssa, al banc Vontobel, del qual no tenia coneixement el fisc alemany.

Després que fracassessin les negociacions per a un acord tributari entre Suïssa i Alemanya, Hoeness va optar per autodenunciar-se, aprofitant una figura del dret alemany que permet als evasors fiscals lliurar-se de la persecució penal a canvi d'una multa i del pagament del seu deute, amb els interessos de demora corresponents.

Tanmateix, es requereix que l'autodenúncia sigui completa, la qual cosa, segons el tribunal, no es va produir en el cas de Hoeness.

stats