Esports

'Behind the scenes' a Cervelló, el poble català aspirant a guanyar el nou 'Grand Prix'

La localitat del Baix Llobregat vol reeditar l'èxit de Tordera l'any 1998

Concursants del 'Grand Prix' de Cervelló.
Aurora Fuster
07/08/2023
3 min

BarcelonaEl secretisme es feia ressò a l'Ajuntament de Cervelló, un poble català de menys de 9.000 habitants que havia rebut una trucada de la productora del Grand Prix. El mític programa de televisió volia tornar a ser el rei dels estius i Cervelló entrava en els seus plans. Per la seva banda, el municipi del Baix Llobregat s'havia conjurat: volia repetir la gesta de Tordera, guanyadora del concurs el 1998.

Les setmanes prèvies a la transcendent elecció de Cervelló, tota la tranquil·litat a la qual estan acostumats els seus habitants es va transformar en bogeria. Llums, càmera i acció, els tècnics abarrotaven els racons del poble. El Grand Prix els havia demanat un vídeo en el qual havien d'explicar per què Cervelló era digne de participar en el programa. "L'Ajuntament va informar de la necessitat d'enregistrar-lo, però ningú sabia quin era el motiu. Només hi havia rètols amb «¿Vols participar en un conegut programa d'estiu?»", conta Dani Úbeda, tècnic d'Esports del poble i participant del Grand Prix.

L'argument del vídeo no deixava indiferent a ningú. Hi sortia l'alcalde, però era una barreja entre el seu càrrec i el personatge del monopoli, tot caracteritzat amb una vara. A l'esquetx hi havia un comitè d'experts per trobar els participants per al concurs, però cadascun d'ells era pitjor que l'anterior. "Els esportistes queien, eren patètics. Vaja, un desastre", continua el Dani. Malgrat això, l'alcalde acabava explicant per què el seu era el millor poble.

La carrera a contrarellotge va acabar obtenint els seus fruits. Cervelló havia estat seleccionat. Començava la baralla amb 7 pobles més de l'Estat: Aguilar de Campo, Alfacar, Brión, Colmenarejo, Los Montesinos, Tineo i Yepes. Coneguda la notícia, va haver-hi una febrada de sol·licituds. "Quan vam obrir la inscripció, s'havien apuntat 60 persones en tot el temps i quan es va confirmar, els inscrits es van duplicar", assegura Úbeda a l'ARA.

Els presentadors del 'Grand Prix' de RTVE.

Els 35 elegits (30 titulars i 5 suplents) havien de tenir un perfil jove i esportiu –segons el filtre que posaven al Grand Prix– per evitar incidents en cas de caiguda. Entre els participants, n'hi havia alguns que no sabien de l'existència d'aquest programa perquè no havien nascut. Altres embogien: "Quasi em moro, sempre ho he vist de petita. Pensava: «Tant de bo estar allí»", explica Alicia Bullón, participant del concurs.

Tornaran els Troncos locos, La patata caliente i els Bolos i les disfresses tampoc faltaran: "La de nadó o la de pingüí. A més hi ha una prova d'una rampa en diagonal per escalar, serà una constant de caigudes. Es rumoreja un altre repte amb música trap...", comenta el regidor. Des de la productora, Europroducciones, desvelen alguns detalls que ja s'han vist als dos primers programes: "Hi haurà una rampa per jugar a La guardería i Escala como puedas, una plataforma giratòria per a Alícia en el país de les caidillas, els Ki-monos, una gimcana aèria damunt de la piscina, ventiladors gegants..." Per si algú troba a faltar les mítiques mans, estaran presents, però no precisament amb la mateixa forma de sempre.

A més, aquella vaqueta convertida en el símbol i logotip del programa passa a la història. "És una persona disfressada", celebra Albert Domínguez, també concursant. Això sí, aquella vaqueta que et donava una rebolcada, com bé deia la cançó del programa, ara la traurà a passejar l'alcalde quan activi el comodí per molestar rivals. "Direm que l'estil del seu vestuari serà similar a les mascotes de la NBA", continua la productora.

Tot i la gran expectació generada, segurament la por a no adaptar-se també hi és present: "L'enfocament és de fa vint anys gairebé (balls, reptes…); llavors han de fer un programa més modern, són els joves qui mouen les xarxes", diu Alicia Bullón. Sobre els assajos, Dani Úbeda en va parlar amb l'alcalde de Tordera: "Em va dir que, malgrat portar els millors atletes, gairebé tot depèn de la sort. Vaja, que si et posen de bebé goloso mentre et tiren boles en una cinta, no pots preparar-ho". El que sí que han fet és un grup de WhatsApp per pensar conjures per vèncer l'atzar. "Crec que podem ser un exemple a seguir, i amb ganes tot es pot. Serà una experiència inoblidable", acaba Albert.

De moment, Cervelló buscarà repetir l'èxit de Tordera i com bé explica Josep Mercader, un dels guanyadors amb el poble català el 1998: "Vam tornar a casa com si haguéssim guanyat la Champions", recorda. Que tinguin sort.

stats