HANDBOL
Esports 21/02/2015

El Barça tanca la primera fase de la Lliga de Campions guanyat al Besiktas (25-29)

Malgrat fer rotacions, l'equip de Xavi Pascual sempre ha controlat el marcador a terres turques

Efe
Sigurdsson, en acció contra el Besiktas

BarcelonaEl Barça ha tancat la fase de grups de la Lliga de Campions amb una còmoda victòria (25-29) davant el Besiktas, campió de Turquia, a l'impressionant Sinan Erdem Arena d'Istanbul. Ara, els blaugranes esperaran al sorteig de vuitens de final, el proper dimarts a Viena, per conèixer el seu rival en l'eliminatòria que es disputarà el 14 o 15 de març a pista contrària i el 21 o 22 al Palau Blaugrana.

El partit ha estat ben diferent, ja que el Barça ja era primer de grup i els turcs ja estaven eliminats. Xavi Pascual ha deixat a Barcelona Raúl Entrerríos, Cedric Sorhaindo, Niko Karabatic i Víctor Tomás, desplaçant només catorze jugadors a Istanbul, entre ells dos joves del Barcelona 'B', el pivot Oriol Rei i el lateral Alex Márquez. Amb un Besiktas jugant a un ritme molt lent i defensant en alguns moments amb duresa, el Barça no ha volgut córrer riscos, jugant lluny del seu ritme habitual.

Ben dirigits pel serbi Pedrag Dacevic, els homes de Mufit Arin es mantenien a poca distància dels blaugrana al marcador, gràcies a la bona actuació del porter internacional Yunus Ozmusul (11 parades) i l'efectivitat de l'extrem serbi David Rasic.

El Barça responia amb la 'vella guàrdia' dirigida per Dani Sarmiento, amb Jesper Noddesbo, Gudjon Sigurdsson i especialment Shiarhei Rutenka. El màxim avantatge de la primera meitat ha estat de tres gols (8-11, min.24), arribant al descans amb un curt 12-14. A la segona meitat, Daniel Saric rellevava a un efectiu Gonzalo Pérez de Vargas (9 parades a la primera part) a la porteria blaugrana. Kiril Lazarov demolidor, responia a cada acció del lateral esquerrà internacional turc Ramazan Done (6 punts en aquest període) i amb el suport de Jallouz, el Barça ha guanyat amb un parcial de 0-3 (24-29) definitiu.

Fitxa tècnica:

25 - Besiktas (12+13): Ozmusul; Zrnic (-), Arifloglu (-), Ozbahar (5), Dacevic (1), Rasic (5), Nincevic (3,1p), -equip inicial-, Feuchtmann (3) Buljubasic (-), Caliçkan (-), Done (8,2p), Ladyko (-) i Cebi (p.s)

29 - Barcelona (14+15): Pérez de Vargas (Saric, m.31 a 60); Saubich (1), Gurbindo (-), Morros (-), Noddesbo (3), Rutenka (7,2p), Sigurdsson (3) -equip inicial- Sarmiento (5), Lazarov (7), Rey (-), Ariño (-), Márquez (-) i Jallouz (3).

Àrbitres: Csaba Dobrovits i Peter Tajok (Hongria). Exclusions de Buljubasic (min.16 i 48), Ozbahar (min.19) Rey (min.14 i 26) i Morros (min.27).

Parcials cada cinc minuts: 2-2, 3-4, 5-6, 8-9, 9-11, 12-14 (descans). 14-16, 16-18, 18-20, 21-24, 23-26 i 25-29 (final).