17/10/2024

Un fantasma amb nom de marca de cafeteres

Fa un any, 462 compromissaris van votar els comptes de l’exercici 22-23, que va quedar aprovat. En l’última dada del cens, que data del 30 de juny, el Barça comptava amb 133.164 socis. És a dir: previsiblement, qui acabarà donant el veredicte sobre la gestió econòmica de Joan Laporta aquest dissabte difícilment arribarà al 0,5% de la massa social. Les juntes directives van passant i, tot i les promeses electorals, ningú no treballa per millorar la participació en la presa de decisions importants o la fiscalització dels governs. Tampoc és que hi hagi gaires socis que ho trobin a faltar, més enllà dels quatre gats que s’arrepleguen entre grups d’opinió diversos i emeten comunicats pretesament tocanassos. Mentrestant, la gran majoria no sap distingir Bridgeburg d’una marca de cafeteres de disseny.

Malgrat que l’ambient estigui anestesiat per la piloteta de Hansi Flick, els escassos militants que es passaran tot dissabte connectats a una pantalla tenen motius suficients per posar-li un semàfor vermell a la gestió de Laporta. No ho dic jo, ho diu l’informe dels auditors. El Barça s’ha adjudicat unes pèrdues de 91 milions que deriven d’una depreciació de l’anomenada palanca fantasma que s’ha quedat a mig camí: la junta directiva no vol reconèixer que, si la part que s’ha intentat vendre fallidament de Barça Vision no val 200 milions, la que ha conservat no en pot costar 208. Per això, l’informe de Grant Thornton té excepcions i destaca: “No s’hauria de mantenir aquesta valoració”. Això, com a mínim, s’hauria d’interpretar com una crida a reformular els comptes i, com que Laporta no ho ha volgut fer, només serà possible si els compromissaris diuen prou.

Cargando
No hay anuncios

La junta manté, sense cap empresa auditora que ara mateix ho sostingui, que el valor del negoci intangible del metavers, els NFT i els tokens pot arribar a créixer, fins i tot, més enllà dels 408 milions. Els nous companys de viatge que ho demostraran posant-hi calés estan al caure. Com és habitual, els actes de fe que reclamen des de la llotja xoquen amb la realitat. Des que es va crear la societat Bridgeburg Invest, no hi ha hagut fins ara cap pla de negoci i, en aquest últim exercici, ha facturat poc més de 74.000 euros. El pas del temps i la paciència dels socis determinaran si aquesta operació d’enginyeria financera per treure ingressos d’un barret de copa va ser una genialitat o bé una de les pitjors decisions econòmiques de la història recent del Barça. De moment, comença a agafar força la segona opció.

Cargando
No hay anuncios