Catalunya estudia diferents models esportius d'èxit
Representants d'Hongria, Lituània i Eslovènia han analitzat l'organització de l'esport en diferents països d'una dimensió semblant a Catalunya
BarcelonaEl Museu Mecior Colet de Barcelona ha acollit aquest divendres les segons jornades de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius. Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, i Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública Esportiva de Catalunya (Diplocat), han inaugurat l'acte, que s'ha dividit en dues ponències que han permès a diverses personalitats de l’esport català prendre nota sobre les relacions esportives internacionals que s’estableixen, i els beneficis econòmics que se’n deriven, quan un país esdevé independent i, en conseqüència, té garantida la presència als Jocs Olímpics.
En la primera representants d'Hongria, Lituània i Eslovènia han analitzat l'organització de l'esport en diferents països europeus d'una dimensió semblant a Catalunya. En la segona el tema central ha estat la importància dels Jocs Olímpics.
També han donat la seva visió dos dels pocs catalans que actualment ocupen càrrecs de responsabilitat en organismes esportius internacionals: Jordi Alcover, vicepresident de la Federació Europea d'Hoquei (EHF), i Manuel Ibern, membre del Comitè Tècnic de Waterpolo de la FINA.
Les jornades han estat clausurades per Gerard Figueras. "A partir del gener promourem la participació per a un pacte nacional per a l'esport. Volem ser a Tòquio 2020", ha dit el secretari general de l'Esport, que ha apostat per treure el Comitè Olímpic Català (COC) del calaix.