Catalunya es queda amb la mel als llavis: les cinc anelles olímpiques del dia

Miquel Travé ha estat cinquè a la final de C1 de piragüisme després d'un petit error

3 min
Miquel Travé es lamenta després de quedar fora del podi.

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són Les cinc anelles olímpiques de la jornada.

Un error deixa sense medalla Miquel Travé. L'inici de l'eslàlom del piragüista de la Seu d'Urgell a la final de C1 ha estat excel·lent i ha alimentat la il·lusió perquè arribés la primera medalla catalana d'aquests Jocs Olímpics. A més, el campió olímpic a Tòquio, l'eslovè Benjamin Savsek, ha rebut prèviament una penalització que l'ha deixat sense opcions de podi. Però una altra penalització, en aquest cas de dos segons per un toc amb una de les barres, ha acabat també amb les aspiracions de medalla de Travé, de 24 anys. Finalment, ha estat cinquè i l'or se l'ha emportat el francès Nicolas Gestin.

Triomf davant la bèstia negra. Les dues vegades que la selecció espanyola femenina de waterpolo i els Estats Units s'han enfrontat en una final olímpica –Londres 2012 i Tòquio 2020– la victòria va ser per a les estatunidenques. De fet, van ser campiones olímpiques en les tres últimes edicions. Avui només es tractava d'un partit de la fase de grups, però la selecció espanyola, plena de waterpolistes catalanes, ha estat capaç d'imposar-se per 11-13 al gran rival a batre en aquesta competició. Les jugadores entrenades per Miki Oca han arribat a disposar d'un avantatge de cinc gols; una clara advertència de les possibilitats d'aquest equip liderat per la terrassenca Bea Ortiz, que avui ha marcat cinc gols davant els Estats Units.

Bea Ortiz durant l'enfrontament davant els Estats Units.

Avançament espectacular per emportar-se l'or. El britànic Thomas Pidcock ha estat xiulat quan ha travessat la meta en primera posició en la competició de mountain bike masculina. El motiu ha estat que s'ha imposat al francès Victor Koreztky i, a més, ho ha fet amb un avançament al límit durant l'última volta que gran part del públic local sembla que ha considerat com antiesportiu. Però els jutges de la cursa no hi han vist cap irregularitat i Pidcock s'ha penjat l'or després d'haver fet un esforç envejable per retornar al capdavant de la prova quan se li ha punxat una de les rodes.

Alcaraz es referma com a candidat a tot. El tenista murcià molt probablement és el més en forma del món i ho ha tornat a demostrar avui davant el neerlandès Tallon Griekspoor, el número 28 del rànquing ATP. Durant el primer set el seu rival pràcticament no ha existit i el murcià l'ha resolt amb un 1-6. En el segon, en canvi, Alcaraz ha perdut la intensitat del primer i Griekspoor l'ha obligat a salvar una pilota de set. Però el recent campió de Roland Garros i Wimbledon també ha acabat guanyant el segon set en el tie break 6-7 (3) i segueix avançant cap a una final que ja gairebé tothom espera que sigui davant Novak Djokovic. Curiosament, Alcaraz (fent parella amb Rafa Nadal), que ha acabat amb molèsties a la cama dreta, i Griekspoor es tornaran a enfrontar demà en la segona ronda del torneig de dobles.

Els trens retornen a la normalitat. La circulació dels trens d'alta velocitat a França ja funciona sense complicacions després del sabotatge que es va produir divendres, poques hores abans de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de París. En una entrevista a la televisió pública France 2, Gérald Darmanin, ministre de l'Interior francès, ha explicat que aquest tipus de sabotatge és un "mode tradicional d'acció de la ultraesquerra". Preguntat sobre si es tracta d'un acte terrorista, el ministre ha precisat que ell "no el qualificaria" com a terrorisme sinó d'"acte de sabotatge". 

Uns 800.000 viatgers es van veure afectats pel sabotatge a la línia de trens d’alta velocitat francesa.
stats