Esports 28/07/2024

Una constel·lació d'estrelles fa les delícies de París: les cinc anelles olímpiques dels Jocs

Simone Biles, Lebron James, Rafa Nadal i Alexia Putellas, entre els noms més destacats de la jornada

3 min
Alexia Putellas celebra el seu gol contra Nigèria

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són Les cinc anelles olímpiques de la jornada.

La llum de Simone Biles il·lumina París. Amb una sola rialla ha tingut París als seus peus. Quants homes, generals, polítics i artistes han perdut el cap somiant amb conquerir, encara que fos un dia, la Ciutat de la Llum! I Simone Biles ho ha aconseguit amb una sola rialla. Quan l'han presentada, el pavelló de Bercy ha esclatat en una llarga ovació. I ella ha buscat la càmera, ha mogut les ungles, ben arreglades, i ha somrigut. Tothom ha entès que estava a punt per tornar per la porta gran a uns Jocs, després de marxar de Tòquio fa tres anys sense cap or però deixant un llegat que serà etern: el de ser valenta, alçant la veu i recordant a tothom que darrere d'una atleta hi ha una persona. El seu salt no existia. Fins avui.

Rafa Nadal gaudeix i pateix al seu jardí. És de sorra, però sovint hi juga com si fos el seu paradís. La pista central de Roland Garros, la Philippe Chatrier, ha presenciat el debut de Nadal en el torneig olímpic de tenis individual masculí. Allà el manacorí hi ha guanyat 14 Roland Garros. L'inici de l'enfrontament davant de l'hongarès Marton Fucsovics ha estat brillant: Nadal ha solucionat el primer set per 1-6 amb només mitja hora. Però la situació s'ha enterbolit en el segon. Fucsovics s'ha aixecat i Nadal, que arrossega molèsties a l'adductor dret, ha abaixat el ritme. L'hongarès ha empatat el partit amb un 6-4. Tot ha quedat pendent del tercer set, en el qual Nadal ha salvat tres pilotes seguides de break en el quart joc per acabar imposant-se per 4-6. A la segona ronda, Nadal s'enfrontarà ni més ni menys que a Novak Djokovic. Un partit que té tots els números per passar a la història olímpica.

Nadal durant el seu partit davant de Fucsovics.

Cop sobre la taula d'una selecció molt catalana. Només una vegada en la història dels Jocs Olímpics la selecció espanyola masculina de waterpolo ha aconseguit un or. Va ser en els Jocs d'Atlanta 96 amb Manel Estiarte al capdavant. Però aquest combinat sempre és un dels favorits per emportar-se el triomf final. També enguany. La selecció espanyola, amb deu jugadors del Club Natació Atlètic Barceloneta, ha debutat amb una treballada victòria (5-9) davant d'Austràlia, que sempre és un equip incòmode de batre. El partit ha començat igualat (3-5 al descans) i s'ha trencat en el tercer quart, quan la selecció espanyola ha agafat un avantatge de quatre gols. El pròxim compromís del combinat entrenat per David Martín serà dimarts davant d'Hongria.

El català Bernat Sanahuja en un moment del partit davant d'Austràlia.

El 'dream team' dels Estats Units no decep en la seva estrena. Els Estats Units han complert les expectatives de dream team en la seva estrena al Pierre Mauroy Stadium de Lilla davant de la Sèrbia (84-110) de Svetislav Pešić. El partit també ha deixat una anècdota: la xiulada que ha rebut Joel Embiid des del primer minut. El motiu? Va demanar al president de França, Emmanuel Macron, la nacionalitat per jugar amb la selecció francesa, però, un cop li van donar, va decidir jugar amb els Estats Units. Kevin Durant (23 punts), LeBron James (21) i Jrue Holiday (15) han sigut els jugadors més destacats dels EUA. Per Sèrbia, han estat Nikola Jokic (20 punts), Bogdan Bogdanovic (14) i Ognjen Dobric (13).

Alexia Putellas brinda la classificació d'Espanya. Les maleïdes lesions han privat als aficionats del Barça i del futbol en general poder gaudir d'Alexia Putellas en les dues últimes temporades, però la màgia no ha marxat dels seus peus. Gràcies a un golàs seu en el minut 85 a pilota aturada, la selecció espanyola ha pogut derrotar Nigèria (1-0) i certificar la classificació del combinat que entrena Montse Tomé per als quarts de final. Alexia Putellas és la reina del futbol.

stats