Els insòlits 220 segons que expliquen el malnom de la Mamba Basca

Darío Brizuela rescata el Barça d'una situació molt perillosa contra l'Alba de Berlín

Darío Brizuela celebrant una acció
11/10/2024

BarcelonaEl Barça va aprofitar el primer partit de l'Eurolliga al Palau per assegurar-se la victòria contra un Alba de Berlín menys inofensiu del que semblava (88-73). L'equip blaugrana perdia a onze minuts del final, quan Àlex Abrines i, sobretot, Darío Brizuela van liderar un parcial de 18-1 definitiu. L'escorta conegut com la Mamba Basca va sumar 18 punts en tan sols 15 minuts 15 segons de joc.

Joan Peñarroya va tenir la baixa de Joel Parra, que diumenge va patir un esquinç. L'entrenador, que al descans ja havia utilitzat els seus 12 jugadors, va imposar la seva major amplitud de banqueta contra un rival que va trigar a despenjar-se en el marcador.

Joan Peñarroya, entrenador del Barça

La primera meitat del Barça va ser irregular. L'equip blaugrana va encetar el partit amb un parcial de 8-0, però va ser incapaç de ser constant en els esforços defensius. Millor quan va poder córrer que quan va jugar en estàtic, el conjunt culer no va enamorar durant una primera meitat amb poc ritme. Tan sols Jabari Parker i Chimezie Metu van trobar moments d'inspiració contra un rival molt ben ordenat. Tot i anotar un únic triple en 20 minuts, l'Alba de Berlín va ser capaç d'arribar al descans amb el marcador obert (43-37).

Peñarroya va recórrer a Laprovittola com a base per intentar tenir major control sobre el ritme de joc, però l'estratègia no va funcionar i l'Alba de Berlín va posar la por al cos dels aficionats culers (53-54). Un parcial de 18-1 aconseguit en tan sols 220 segons i liderat per Darío Brizuela i Àlex Abrines va retornar l'ànima al Barça (71-55).