Bàsquet - Eurolliga

Un noi italià de divuit anys que mirava vídeos de Kevin Punter rescata el Barça

L'actuació de Dame Sarr, decisiva en un tram de partit en què l'escenari feia pujada

BarcelonaDivendres, 1 de desembre del 2023. El Barça va superar Asvel Villeurbanne amb 28 punts i 8 triples de Nico Laprovittola, que va emular els herois d'Space Jam, la seva pel·lícula favorita. Gairebé un any després, amb l'argentí lesionat, l'equip blaugrana va recórrer a un italià de divuit anys per superar una situació difícil contra el mateix rival (90-83). L'actuació de Dame Sarr va ser decisiva en un tram de partit en què l'escenari feia pujada. El jove, que es va aficionar al bàsquet mirant vídeos de Kevin Punter quan era un marrec, va protagonitzar set minuts de gran valor emocional.

Cargando
No hay anuncios

La quarta victòria consecutiva del Barça a l’Eurolliga li va permetre col·locar-se en primera posició de la classificació. Kevin Punter (20 punts) i Jan Vesely (14) van ser els dos jugadors locals més inspirats.

Els tres primers minuts de l'Asvel Villeurbanne van ser molt solvents i li van servir per començar el partit portant la iniciativa en el marcador (2-9). Amb percentatge d'encert més baix que habitualment, el Barça va patir per seguir el ritme anotador d'un rival amb més recursos que estrelles mediàtiques (17-20).

Cargando

L'Asvel va trobar alternatives solvents a l'absència per lesió de Joffrey Lauvergne i el Barça no va ser capaç de localitzar bones situacions a prop de cistella. La punteria de Kevin Punter i Àlex Abrines va ser durant massa minuts una de les poques armes efectives. El conjunt local, irregular en els esforços defensius, va trigar un quart i mig en controlar la situació i començar a imposar el seu guió de partit, però el conjunt visitant va saber arribar al descans amb un avantatge mínim (43-44).

El tercer quart va ser molt igualat. El pas pels vestidors va revitalitzar l'energia d'un Asvel que ha millorat molt des de l'arribada de Pierric Poupet a la banqueta. Les errades de concentració de Willy Hernangómez van desesperar els aficionats culers, que es van aixecar dels seus seients per aplaudir les accions de Juan Núñez i Chimezie Metu (69-69).

Cargando

Les alarmes es van encendre a set minuts del final, quan la diferència visitant va créixer fins als cinc punts (71-76). L’energia de Dame Sarr, que va anotar un triple i va liderar un grapat de bones accions defensives, va ajudar a rescatar un Barça que va arribar als últims quatre minuts amb el marcador empatat (79-79). La solvència dels jugadors veterans va ser la resta amb un sensacional parcial final d’11-4.

Record per a Lapro

El Palau Blaugrana va ovacionar Nico Laprovittola, que diumenge va patir una ruptura al lligament encreuat anterior i una lesió del menisc extern del genoll dret. Els seus companys d'equip van escalfar amb una samarreta en què es podia llegir: "Dale Lapro!".