Bàsquet - Eurolliga

El Madrid no deixa somiar el Barça

Un equip blaugrana amb més caràcter que encert perd al WiZink Center

Els jugadors del Barça, després de la derrota

BarcelonaEl Barça no és el Panathinaikòs. Una competitiva versió de l'equip blaugrana no va ser suficient per aconseguir la victòria contra el Reial Madrid en el primer partit de les semifinals de la Lliga Endesa (97-78). El conjunt blanc va imitar l'Olympiacos i va empitjorar els percentatges de tir exterior d'un grup de jugadors que pateix quan no anota des de la línia de tres punts (4/22).

"El seu inici del tercer quart ens ha passat factura", va lamentar Roger Grimau. L'entrenador, que va tenir la baixa de James Nnaji i va descartar Oriol Paulí, no va poder limitar l'aportació dels dos jugadors clau del rival, Facu Campazzo i Edy Tavares. El base va sumar 20 punts i 10 assistències i el pivot, per la seva banda, va acabar amb 18 punts i 14 rebots. Els millors del Barça van ser Ricky Rubio i Oscar da Silva.

Grimau va intentar sorprendre el rival apostant per dos bases, Ricky Rubio i Tomás Satoransky, en el cinc titular, però el Reial Madrid va començar millor el clàssic. L'equip blanc va aprofitar la seva superioritat a la pintura per tenir bons percentatges i, per tant, dominar el marcador amb autoritat. Ben dirigit per Facu Campazzo, el conjunt local va arribar al final del primer quart amb un avantatge de deu punts (24-14).

Roger Gimau, al WiZink Center

La reacció visitant va arribar durant un segon quart en què Grimau va corregir els problemes defensius a prop de la cistella. La incorporació de jugadors com Kalinic i Da Silva des de la banqueta va millorar les prestacions d'un Barça que amb un parcial de 4-14 va empatar el marcador (28-28). La mala punteria des de la línia de tres punts va impedir més continuïtat culer en l'anotació. Tot i la progressió de l'equip blaugrana, el Madrid va saber arribar al descans amb la paella pel mànec (44-36).

Els tres primers minuts de la segona part van ser nefastos per al Barça, que va encaixar un parcial de 17-2 (61-38). L'aposta per Jokubaitis no va funcionar i l'equip blaugrana, que es va distreure amb l'arbitratge, va intentar buscar altres camins per reaccionar. Laprovittola va reactivar el joc d'un conjunt culer que va utilitzar alguna defensa zonal per confondre el rival. Els 8 punts de l'argentí i l'energia de Parra van permetre als visitants arribar vius als últims deu minuts (72-62).

Àlex Abrines, entre dos defensors del Madrid

Quatre triples de Sergi Llull en menys de tres minuts van tornar a posar a prova el coratge d'un Barça amb més caràcter que encert (84-69). Aquesta accelerada local va ser la definitiva. "Estic orgullós de l'esforç dels jugadors, que s'han sobreposat a la derrota dura de l'Eurolliga", va dir Chus Mateo.

Pedro Martínez, a València

Per la seva banda, el València Basket va anunciar el fitxatge de Pedro Martínez, que ocuparà la banqueta taronja fins al 2026. L'entrenador badaloní tanca una exitosa etapa de cinc temporades al Baix Manresa per tornar a l'equip amb el qual va guanyar la Lliga l'any 2017.