Bàsquet - Lliga Endesa

L'apatia habitual del tercer quart deixa el Barça contra les cordes

L'equip blaugrana torna a perdre al WiZink Center i se situa a una derrota de l'eliminació

Roger Grimau i la banqueta del Barça protestant una decisió arbitral
  • Reial Madrid: Campazzo (14), Causeur (3), Musa (18), Hezonja (12), Tavares (12) -cinc inicial-; Llull (18), Poirier (4), Yabusele (9), R. Fernández (3), S. Rodríguez (8) i Abalde (3). Entrenador: Chus Mateo
  • Barça: Rubio (4), Laprovittola (12), Kalinic (2), Da Silva (10),  Hernangómez (6) -cinc inicial-; Satoransky (15), Parra (9), Abrines (3), Vesely (24) i Parker (13). Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  22-24 / 22-16 / 29-22 / 31-36
  • Àrbitres: Pérez Pizarro, Calatrava i Sánchez Sixto.
  • Eliminat: Da Silva.
  • Pavelló: WiZink Center. 12.025 espectadors.

El vigent campió de la Lliga Endesa va tornar a perdre contra el Reial Madrid i es va situar a una derrota de l'eliminació (104-98). Perjudicat per un altre tercer quart jugat amb poca intensitat, el Barça va ser incapaç de competir de tu a tu al WiZink Center.

"Hem encadenat petites errades. Hem fet un bon partit, però hem permès massa accions que ens han castigat", va lamentar Roger Grimau, que va acabar molt molest amb el criteri arbitral. L'entrenador, que va tenir la baixa de James Nnaji i va descartar Oriol Paulí, va apostar per una rotació de deu jugadors i va deixar sense minuts Darío Brizuela i Rokas Jokubaitis. Els txecs Jan Vesely (21 punts) i Tomás Satoransky (15 punts i 10 assistències) van ser els millors d'un Barça que sempre va fer la sensació d'estar un esglaó per sota de l'etern rival. "Hem trobat el ritme i l'energia que volíem", va reconèixer Chus Mateo.

La posada en escena del Barça va ser millor que la de dimecres. Tot i no utilitzar menys la línia de tres punts que de costum, l'equip blaugrana va ser capaç d'accentuar les seves situacions de transició. Quan pot córrer, el conjunt català millora les seves prestacions. A més, Grimau va corregir alguns aspectes del primer partit per protegir millor la pintura. Els visitants van construir-se una diferència de sis punts contra el Reial Madrid (22-28).

La reacció local va arribar de la mà d'un Sergi Llull que va anotar 13 punts en un segon quart de molta inspiració ofensiva. L'equip blanc va endurir la seva defensa i va aconseguir rebaixar l'anotació del Barça i augmentar les seves pèrdues de pilota per arribar al descans amb avantatge (44-40). "Hem començat el partit més centrats i organitzats, sense cometre tantes errades", va analitzar Tomás Satoransky.

Tres jugadors del Barça felicitant Jabari Parker.

El Reial Madrid va tornar a aprofitar l'inici del tercer quart per impulsar el seu ritme i allunyar-se en el marcador (55-45). Molest amb el criteri arbitral, el Barça va perdre pistonada. Grimau va utilitzar una defensa zonal per intentar evitar que l'equip repetís la desfeta de dimecres. L'estratègia va servir per alterar el ritme de joc, però no per rebaixar la inspiració de Musa. El conjunt blanc va anotar 29 punts en 10 minuts (73-62).

La renda del Reial Madrid va créixer fins als 17 punts (87-70). Durant algunes fases, només Parra va semblar jugar amb l'energia que el partit reclamava. Quan va olorar sang, l'equip blanc va prémer l'accelerador contra un Barça amb massa dubtes per competir bé al WiZink Center. El talent de Laprovittola va afegir emoció a un tram final en què l'equip blaugrana va retrobar-se amb l'encert des de la línia de 6,75 metres.

El Palau entra en escena

L'eliminatòria es trasllada ara al Palau Blaugrana, on diumenge es disputarà el tercer partit de la semifinal. El pavelló s'omplirà per viure un clàssic que pot marcar el tram final de la temporada. Amb el format actual, cap equip ha aconseguit aixecar un 2-0 en contra a les semifinals.