Bàsquet - Eurolliga

Un botxí que ningú esperava tomba el Barça a Kaunas

Sylvain Francisco lidera la victòria del Zalgiris contra un equipo blaugrana que no arriba als 70 punts

Nico Laprovittola, en acció a Kaunas
03/10/2024

BarcelonaEl Barça no va encetar l'Eurolliga amb bon peu. Un equip blaugrana sense la continuïtat necessària va perdre a la pista del Zalgiris (74-67). Després de remuntar un desavantatge de 13 punts, el conjunt català es va quedar sense energia en un últim període cruel en què Sylvain Francisco es va convertir en un botxí inesperat. L'ex del Baxi Manresa va anotar 15 dels seus 19 punts durant els últims minuts.

"Hem millorat la nostra defensa durant el tercer quart, però Sylvain Francisco ens ha anotat 15 punts en l'últim període perquè la nostra defensa no ha sigut igual", va analitzar Joan Peñarroya, que va descartar Darío Brizuela. El tècnic va apostar per una rotació de deu jugadors, i va deixar sense minuts Joel Parra i Youssoupha Fall.

Nico Laprovittola, que va sumar 12 punts i 8 assistències, va ser el jugador visitant més inspirat en un partit sense punteria exterior. El Barça va fallar 15 dels 20 triples que va intentar i no va poder aconseguir els punts que el seu entrenador desitja.

El Barça no va començar bé i va ser superat pel Zalgiris durant la primera meitat. Andrea Trinchieri va saber incomodar amb una estudiada defensa la generació de joc de l'equip blaugrana, que també va tenir problemes per controlar el rebot. Els percentatges de tir dels culers van ser molt baixos i l'escletxa local va ser preocupant (41-28). El conjunt lituà va imposar el seu pla de partit per marxar al descans amb un avantatge de 12 punts (43-31).

La plantilla culer no és rodona i té defectes, però Joan Peñarroya ha entomat el repte de fer-la competitiva amb decisió i no va tenir por de prendre decisions per buscar ajustaments tàctics. Si els bases tenen poc tir, l'entrenador utilitza Nico Laprovittola com a director de joc. Si als pivots els falta capacitat física, el tècnic col·loca Chimezie Metu com a referència interior. Però el Zalgiris no va posar les coses fàcils.

La reacció del Barça va arribar durant un tercer quart en què la defensa blaugrana va pujar un esglaó la seva intensitat. Jan Vesely va exhibir galons i va marcar el nivell d'intensitat als seus companys. Els lituans tan sols van poder anotar 7 punts en 10 minuts i el marcador es va igualar (50-48).

Desenllaç cruel

Tot i la reacció culer, el Zalgiris no es va descompondre i va ser capaç d'arribar al tram final amb avantatge. L'equip lituà va ser més regular i va aprofitar millor els seus recursos. Sylvain Francisco, un ex del Baxi Manresa, va aparèixer en els moments decisius per assegurar la victòria lituana. El base francès va sumar 19 punts en 17 minuts. Ell i Iggy Brazdeikis van liderar el triomf local. "Hem fet una fantàstica primera part, però en el tercer quart ens hem complicat la vida", va dir Trinchieri.