Bàsquet - NBA

El debut del badaloní Jordi Fernández reescriu la història de la NBA

L'entrenador s'ha estrenat amb una derrota dels Brooklyn Nets contra els Atlanta Hawks

Jordi Fernández, durant el seu debut a la NBA
24/10/2024
2 min

BadalonaDesprés de l'experiència de Pau Gasol, Raül López, Joan Carles Navarro, Marc Gasol i Ricky Rubio com a jugadors, Jordi Fernández ha protagonitzat un moment històric amb el seu debut oficial com a primer entrenador a la NBA. El tècnic badaloní s'ha estrenat amb una derrota dels Brooklyn Nets a l'State Farm Arena, la pista dels Atlanta Hawks (120-116). "Ha sigut un partit molt especial per a mi", ha reconegut.

L'equip de Nova York, que ha sorprès pel dinamisme del seu joc, s'ha quedat ben a prop de la remuntada. Cam Thomas, que ha anotat 20 dels seus 36 punts durant l'últim quart, ha liderat l'anotació d'uns Nets que no han pogut començar la temporada amb victòria. Els Hawks han llançat 21 tirs lliures més. Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Dikembe Mutombo.

Cam Thomas en acció contra els Hawks.

"És un honor. Poder representar el bàsquet català significa molt per a mi. És el bàsquet en el qual em vaig formar, primer com a jugador i després com a entrenador. Vaig aprendre de grandíssims entrenadors. Això m'enorgulleix més. És important fer un pas enrere i mirar... Després de cent anys d'història de la Federació Catalana de Basquetbol, poder posar el meu gra de sorra a tot el que hem construït en el bàsquet català per a mi és important i ens permet mirar endavant. Al final, poder representar és una cosa que t'omple molt. Espero que sigui per molts anys, però sempre recordaré des dels cursos fins als equips on he entrenat fa molts anys. Mai perdré aquest record", diu Fernández.

El tècnic s'ha convertit en el tercer europeu a entrenar a la NBA després d'Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i Darko Rajakovic (Toronto Raptors). "És una fita històrica", ha reconegut Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Picabaralla entre els dos equips.

Els Brooklyn Nets són una franquícia en reconstrucció que s'ha donat un període de tres anys per ser competitiva. "Hem de ser capaços de millorar els jugadors, competir al nostre màxim nivell i crear una cultura de treball amb bons hàbits", avança Fernández.

Nascut a Badalona fa 41 anys, Jordi Fernández combina el seu càrrec als Brooklyn Nets amb el de seleccionador del Canadà, combinat amb el qual es va penjar la medalla de bronze a la Copa del Món 2023 i va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics 2024.

stats