Barça

El desgel entre Xavi i Laporta haurà d’esperar

El tècnic afrontarà el seu futur amb el president quan s’acabi la temporada, després del Sevilla-Barça

3 min
Xavi Hernández durant el Barça-Rayo

BarcelonaLa incertesa que acompanya Xavi Hernández sobre la seva continuïtat a la banqueta del Barça després de menys d’un mes de ser ratificat s’allargarà, com a mínim, una setmana més. Després de felicitar en persona el tècnic pel triomf contra el Rayo Vallecano i segellar l’objectiu de mínims que suposa acabar segons en una temporada per oblidar, el president blaugrana, que arrossega un fort constipat, va emplaçar Xavi a reunir-se després del Sevilla-Barça de diumenge que ve, en què ja no hi haurà res en joc. Tot i que els fets es podrien accelerar abans, aquesta és la intenció que manté avui dia el màxim dirigent del club.

La conversa determinarà si Xavi guanya una vida extra i podrà complir amb l'últim any de contracte que té signat o si el màxim dirigent blaugrana segueix decidit a canviar d’aires després del gir de timó de dijous passat. Si bé Laporta és qui després d’un sopar el 24 d’abril va decidir unilateralment que Xavi continuaria, ell mateix és qui els últims dies té força coll avall que, segons el seu parer, cal buscar una alternativa a la banqueta després de la compareixença de premsa de Xavi de dimecres, prèvia a l’Almeria-Barça.

La trencadissa va venir perquè l’egarenc va rebaixar el discurs de la il·lusió que sempre intenta transmetre Laporta sobre el primer equip i va optar per un to més realista amb la situació econòmica de l’entitat. “Ara no és com fa 25 anys, en què l’entrenador de torn demanava aquest jugador i aquest altre. [...] Ara no podem competir”, va manifestar Xavi, que també va admetre que la planificació no havia estat l’encertada i que “no era la intenció” fitxar Vitor Roque al mercat d’hivern.

Això va molestar molt el president, que considera que des del club s’han esforçat per reforçar la plantilla i que Xavi hauria hagut de treure més rendiment dels seus jugadors i haver fet una millor temporada. Després de ratificar el tècnic públicament el 25 d’abril amb abraçades i vessant alguna llàgrima, la golejada posterior a Montilivi també va afectar especialment el president. La trencadissa de la setmana passada va agafar per sorpresa Xavi i els seus col·laboradors. També a Deco, absent a Portugal per motius personals en un viatge que ja tenia programat. Els jugadors, alguns dels quals s’han molestat també per algunes declaracions del tècnic en què consideren que se’ls assenyala, tampoc en sabien res. Rafa Yuste va fer de frontissa entre el president i Xavi, però no va aclarir res a l’entrenador, que haurà d’esperar fins al final de la temporada per saber si continua al capdavant de la banqueta o no. 

El 'termòmetre' de Montjuïc

Amb tot aquest caldo de cultiu, a Montjuïc, diumenge, es van sentir alguns càntics –naixents de la zona de la grada d’animació, que ha mantingut altres discrepàncies aquesta temporada amb Laporta– de suport a Xavi Hernández i que assenyalaven Laporta. Amb una escassa representació social en un estadi amb força turistes, un altre sector de l’afició va silenciar amb xiulets aquestes queixes. Aquests càntics, per molt que fossin puntuals, fereixen especialment el president. Al preguntar-li per això, l’entrenador va demanar unitat després del partit. “No busco això. No m’agrada. Jo busco la unió, el consens. Tant de bo puguem revertir aquesta situació. Hem d’anar tots units, com una família. Jo vull començar la temporada vinent amb la màxima il·lusió i ambició. Com ja vaig dir fa tres setmanes”.

L’entrenador blaugrana ha optat per no adoptar una posició bel·ligerant i ha tirat pilotes fora en les últimes rodes de premsa. Ser un home de club, però, li ha suposat empassar-se força gripaus. Alguns dels més sonats, haver de rectificar la convocatòria de l'últim partit de la fase de grups de la Champions contra l’Anvers. En cas que Laporta li transmeti que no continua, caldrà negociar la seva quitança. L’egarenc té assegurats uns 8 milions bruts per a la temporada que ve, mentre que l’staff se’n reparteix uns 4. En total, doncs, tenen dret a cobrar-ne 12. Qui més opcions té de rellevar Xavi Hernández a la banqueta és Hansi Flick (fa temps que a Laporta li agrada l'escola alemanya), malgrat que Deco és més de la corda de Rafa Márquez, tot i que el preferit del director esportiu és Luis Enrique, amb contracte amb el PSG i un salari prohibitiu amb la situació actual del club.

stats