RCD Espanyol

Dinamarca fa un favor a l'Espanyol

Martin Braithwaite no anirà convocat amb la seva selecció per disputar l’Eurocopa i podrà jugar el 'play-off' d’ascens a Primera

3 min
Braithwaite està firmant la millor temporada de la seva carrera, amb 21 gols

BarcelonaDinamarca fa un gran favor a l’Espanyol. El seleccionador danès, Kasper Hjulmand, no ha citat Martin Braithwaite per disputar l’Eurocopa, de forma que l’home gol blanc-i-blau podrà disputar el play-off d’ascens a Primera. La seva absència hauria estat una dolorosa bufetada per a l’entitat espanyolista, ja que els 26 jugadors citats s’hauran de concentrar a Brøndby a partir de dilluns, l’endemà del partit contra el Cartagena (18.30 h, LaLiga TV Hypermotion) on es decidirà la posició final de l’Espanyol a la classificació. 

Una notícia positiva per al conjunt blanc-i-blau, que podrà comptar amb el seu màxim realitzador (21 gols aquest curs), i agredolça per a l'ariet. També amb Keidi Bare, que va quedar fora de la llista amb Albània, i Omar, que va demanar no participar amb un amistós amb el Marroc. Cal recordar que l’estiu passat Braithwaite va intentar forçar la seva sortida del club declarant-se en rebel·lia després d’abandonar la concentració de l’equip a Marbella per tal que el deixessin marxar a un club de Primera on mantingués obertes les portes de la selecció. Hores després va recapacitar, va demanar perdó a la plantilla i al cos tècnic. A base de gols, s’ha reconciliat amb l’afició i s’ha convertit en el líder de la plantilla. 

Un encert que, però, no li ha servit per tornar a entrar als plans del seleccionador danès. Braithwaite, que el 5 de juny complirà 33 anys, aspirava a participar en el que probablement hauria estat el seu últim gran torneig de seleccions. El punta només s’havia perdut un dels 13 partits que Dinamarca havia jugat en els Mundials de 2018 i 2022 i l’Eurocopa 2020. Des del descens a Segona de l’Espanyol, però, ha perdut protagonisme amb la selecció. De fet, només ha tornat a jugar amb Dinamarca mitja hora com a suplent davant de San Marino al setembre, i ha quedat fora de les tres convocatòries posteriors. 

“Últimament, l’havíem utilitzat com a extrem i cada cop juga més com a davanter pur. En aquesta posició hi ha altres jugadors per davant d’ell. Però és un jugador hàbil a qui hem de seguir”, va argumentar el seleccionador danès, Kasper Hjulmand, a l’octubre. El debut de Dinamarca a l’Eurocopa coincideix en dia i hora amb el partit d’anada de la final de la promoció d’ascens. Per arribar-hi, l’Espanyol encara haurà de superar la semifinal (anada el 8 o 9 de juny i tornada el 12 o el 13). Quan acabi el play-off, Dinamarca ja haurà disputat dos dels tres partits de la fase de grups, davant d’Eslovènia i Anglaterra. El tercer el jugarà el dia 25 contra Sèrbia. 

Màxim golejador de Segona

Un cop va tancar-se el mercat hivernal, sense cap oferta que s’aproximés als 7,5 milions d'euros de la clàusula que té a Segona, Braithwaite va assumir que per poder anar a l’Eurocopa havia de ser un dels jugadors més destacats de la categoria. Quan falta una jornada per al final de la Lliga, n'és el màxim realitzador, amb 21 gols, tres més que Peque (Racing de Santander) i quatre més que Jon Bautista (Eibar). Aquesta està sent la seva temporada més prolífica: mai havia superat els 11 gols marcats amb el Tolosa les temporades 2015-16 i 2016-17. L’any passat va firmar 10 dianes en la seva estrena com a blanc-i-blau.

Mantenir-lo aquest mes de juny pot convertir-se en un al·licient per a la plantilla dirigida per Manolo González, que és conscient de la importància del davanter: Braithwaite ha marcat el 37,5% dels gols de la plantilla a la Lliga. Darrere seu, només Puado (12 gols), supera les cinc dianes. En l’última temporada a Segona (2020-21), ho van fer sis jugadors: RDT (23), Puado (12), Embarba (9); Darder (6), Melamed (6) i Dimata (5). Amb Braithwaite, tot sembla possible per a un Espanyol orfe de gol.

stats