Esports 04/08/2024

Djokovic-Alcaraz: El tenis tindrà el campió més veterà o el més jove de tots el temps

Amb 21 anys, Alcaraz pot trencar el cor del serbi, que busca l'únic títol important que no ha guanyat mai

2 min
Tenis - Tommy Paul-Carlos Alcaraz

Enviat especial a ParísL'escenari és ben conegut: la pista central de Roland Garros. Els protagonistes, també. D'una banda, Novak Djokovic, el campió que representa una vella guàrdia que es resisteix a marxar. De l'altra, Carlos Alcaraz, el jove murcià que simbolitza els nous temps. Però malgrat que tot sigui conegut, a la vegada també és imprevisible, ja que és una final olímpica (14 h). I l'última gran obsessió del serbi és aquesta, poder guanyar el títol que encara no ha aconseguit. Ara fa tres anys, a Tòquio, quan estava en el moment més dolç de la seva carrera i es creia amb el dret d'alliçonar dones com Naomi Osaka o Simone Biles sobre ser fort mentalment, va perdre els papers i no va arribar ni a semifinals.

Amb 24 títols del Grand Slam al palmarès, aquesta és l'última oportunitat del serbi de tocar el cel. De moment s'ha assegurat com a mínim la plata –té un bronze del 2008– però no en tindria prou. Necessita l'or. "Era el meu somni, poder donar-li una medalla al meu país", deia abans de la final. Però a davant tindrà un Alcaraz imparable, l'home que amb 21 anys ja ha guanyat dos cops Roland Garros. Malgrat que acumula molts més minuts en pista que el jugador de Belgrad per la seva participació en els dobles, Alcaraz va espolsar-se de sobre Félix Auger-Aliassime les semifinals amb una facilitat sorprenent.

Novak Djokovic

Fins ara Djokovic i Alcaraz s'han vist les cares sis cops, amb tres victòries per banda. Però el vent sembla que bufa a favor del murcià, que amb 21 anys ja ha guanyat quatre Grand Slam. De moment, en espera de saber el color, Alcaraz li donarà a Espanya la tercera medalla d'or olímpica en tenis masculí, la segona individual després de Rafael Nadal a Pequín 2008. L'altra va ser en dobles, amb Nadal i Marc López, a Rio. Si guanya, serà el campió olímpic més jove de tots els temps i superarà el rècord del nord-americà Vincent Richards, ara fa 100 anys, el 1924, també a París, que ho va aconseguir amb 21 anys i 123 dies. “Intentaré fer el mateix que faig sempre. És una final, un moment molt important de la meva vida per a mi i per a tots els espanyols. Però intentaré pensar que és un partit més. L'objectiu sempre ha estat l'or", explica un Alcaraz que pot llepar-se les ferides després de la dolorosa eliminació als quarts de final dels dobles, on feia parella amb Nadal.

Per a Djokovic és tot el contrari. Si guanya, serà el campió olímpic més veterà. De fet, ja és el finalista olímpic més veterà de la història amb 37 anys i 74 dies. Operat fa dos mesos del genoll dret, Djokovic vol igualar la fita d'Andre Agassi, Rafael Nadal, Serena Williams i Steffi Graf, els únics que han guanyat els quatre Grand Slam i també la medalla d'or als Jocs Olímpics. "Aquest any em va guanyar a Wimbledon, però les circumstàncies són diferents. Crec que estic millor que a Wimbledon. En qualsevol cas, el meu país ja té una medalla més. Però he esperat vint anys per aquest moment i ho vull aprofitar", va dir Djokovic després de les semifinals.

stats