Djokovic, desqualificat del US Open per decisió tècnica
BarcelonaEl tenis i Novak Djokovic van aconseguir ahir el que a priori semblava un impossible filant prim i trobant una dimensió més en el particular caos que arrosseguen en aquest 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus. El mite segueix creixent. El número u del món va tancar la jornada de vuitens de final de l’Open dels Estats Units marxant de la pista desqualificat per una acció indisciplinària. Durant l’onzè joc del primer set contra l’espanyol Pablo Carreño va picar una pilota contra el coll d’una jutge de línia que estava al fons de la pista esperant que el tenista agafés posició entre pilota i pilota de joc.
L’acció, que va ser fortuïta, va provocar que el jutge central apliqués el codi de conducta i decidís eliminar Djokovic, que assumia la decisió amb resignació i encarava el túnel de vestidors. Al poc temps d'abandonar la pista, Djokovic va enviar un missatge a través de les xarxes socials en què demanava perdó i afirmava que era conscient que el seu comportament no havia estat l'adequat. "Tota aquesta situació m'ha deixat molt trist i buit. Vaig poder veure la jutge de línia i el torneig em va dir que gràcies a Déu se sent bé. Sento molt haver-li causat tant d'estrès. Tan involuntari. Tan equivocat. Respecte a la desqualificació, necessito tornar al meu interior i treballar en la meva decepció i convertir tot això en una lliçó per al meu creixement i evolució com a jugador i com a ésser humà. Em disculpo amb el torneig i tots els associats pel meu comportament. Estic molt agraït al meu equip i la meva família per ser el meu suport, i amb els meus fans per estar sempre aquí amb mi. Gràcies i ho sento molt", va escriure.
El seu KO tècnic va suposar una notícia històrica en el circuit ATP. Des del 2004 no es disputava el tram final d’un Grand Slam sense l’esmentat Djokovic ni Rafa Nadal i Roger Federer (va ser a les semifinals de Roland Garros del 2004), les dues grans absències a les pistes estatunidenques. Han sigut un total de 64 tornejos de monopoli de tres dels millors jugadors de tots els temps.
La referència de les Williams
L’espectacle va ser més evident en el quadre femení. El partit estrella dels setzens de final de l’Open nord-americà era el duel entre Serena Williams, que als 38 anys busca el seu 24è trofeu de Grand Slam, i Sloane Stephens, l’última nord-americana a guanyar el torneig. Williams, que s’ha convertit aquesta temporada en la jugadora amb més victòries (104) a l’Open dels Estats Units, es va imposar en tres sets i va arribar als vuitens de final, ampliant així el seu segell personal en la història de la disciplina