D'"Odio l'esport" a "Em cago en el puto independentista": la xarxa bull amb els tuits del passat de Màxim Huerta
El ministre de Cultura i Esports assegura que el seu missatge sobre l'esport s'ha malentès i diu que no el practica perquè és asmàtic
BarcelonaUna de les sorpreses del govern que aquest dimecres ha presentat Pedro Sánchez ha sigut la del periodista i escriptor Màxim Huerta com a ministre de Cultura i Esports. Les xarxes bullen amb el seu nomenament, però també amb el que és un clàssic dels nous càrrecs polítics: el 'timeline' del seu compte de Twitter.
Un dels seus tuits més comentats és del 2010, en què admetia que odiava precisament l'esport: "Quina manera de sobrevalorar el físic", opinava, i ho rematava amb un "Ozú". Més recentment, el 2017, esmenava les seves paraules. I en un altre missatge reconeixia desconeixement pel món de l'esport, però afegia: "Però me l'imagino. El meu respecte".
Aquest dijous, just abans de prendre possessió, ha assegurat a Ràdio Nacional que el tuit "s'ha malentès" perquè "falta una part de la frase", en la qual diu que no li agrada practicar esport perquè és asmàtic. Huerta ha indicat que admira tots els esportistes perquè "són superherois, guanyin o no medalles".
En un altre dels tuits que estan generant polèmica a les xarxes, del 2010, Huerta deia: "Em cago en el puto independentista", sense especificar a qui es referia, i el mateix any titllava de provincià "tot això de l'Estatut". Per contra, en un missatge escrit el dia de la consulta del 9-N (2014), comentava: "És que veus Artur Mas parlant idiomes i responent preguntes i sents vergonya de la resta". Un missatge acompanyat del 'hashtag' #masalladeloideologico.
Molts altres tuits que circulen són de crítica respecte a la classe política: "I pensar que als polítics no només els votem, sinó que els paguem!" (2013); "A la porta d'un restaurant ben car i selecte sempre hi ha polítics ben alimentats #comopagamosnosotros..." (2012), i "Així en general: quin conyàs de polítics que ens ha tocat" (2013).
Irònicament, el gener del 2017 en va escriure un altre que en la seva nova etapa com a ministre segur que tindrà ben present: "Que treguin Twitter de les mans dels polítics. Pel seu bé".
Sobre la polèmica que han generat els seus tuits, Huerta ha indicat a Ràdio Nacional aquest dijous que està "a favor de l'humor i de la llibertat d'expressió", i ha afegit que no es penedeix dels seus missatges a les xarxes socials. El nou ministre ha apuntat que encara no ha revisat els seus tuits, però que quan els vegi "segur" que se'n penedirà i els corregirà. "Vaig començar a les xarxes socials quan eren gairebé com un xat d'amics, sense ser conscient de la repercussió que tenien i sense saber que els missatges es podrien utilitzar".