Futbol

Duríssima sanció al Nàstic pels incidents contra el Màlaga

Tancament del Nou Estadi Costa Daurada durant quatre partits, dotze partits de sanció a David Concha i cinc partits de sanció i tres mesos de suspensió a Nacho González

ARA
3 min
Una imatge del partit que va enfrontar el Nàstic i el Màlaga.

BarcelonaEl partit de dissabte contra el Màlaga (2-2) suposarà per al Nàstic de Tarragona més que quedar-se sense l'ascens a Segona Divisió. El jutge disciplinari únic de la RFEF ha decretat el tancament del Nou Estadi Costa Daurada durant quatre partits, que haurà de disputar sense públic, dotze partits de sanció per a David Concha i cinc partits de sanció i tres mesos de suspensió per a Nacho González.

L'acta de l'àrbitre Eder Mallo Fernández, que el Nàstic denunciarà per negligència, explicita que va rebre amenaces de mort després del partit, quan el quartet arbitral era a dins del vestidor, la porta del qual va ser colpejada i oberta sense demanar autorització. "Una vegada als vestidors, després d'haver-hi pogut accedir gràcies a l'ajuda de la força pública, es van produir multitud d'incidents a la porta del nostre vestidor", diu l'acta. Entre altres amenaces, el col·legiat recull: "Moriu, pocavergonyes; el teu fill morirà; fills de puta, que es mori la vostra puta família". A més, segons l'acta aquestes expressions les haurien dit directius i propietaris del club català. Però l'informe policial dels Mossos d'Esquadra, segons ha informat RAC 1, nega que hi hagués amenaces de mort cap al col·legiat i explica que "en cap cas" es va veure compromesa la integritat física dels àrbitres.

D'altra banda, els jugadors David Concha i Ignacio González també han rebut fortes sancions. El primer estarà suspès 12 partits, després de ser expulsat pel següent motiu: "Sortir de l'àrea tècnica cridant i gesticulant, protestant una de les meves decisions. Dirigir-se al meu assistent número 1 en els següents termes: «Sou uns pocavergonyes, fills de puta». Negar-se a retirar-se als vestidors. Prèviament, li va tirar l'aigua d'una ampolla de 33 cl, buidant-l'hi a sobre".

En el cas de Nacho González, que va ser expulsat amb doble targeta groga a la segona part, l'acta arbitral diu que posteriorment "es va dirigir al quart àrbitre, i es va encarar amb ell, i va arribar a colpejar-lo amb el dit índex a la zona dreta". Després d'aquesta acció, "es va mantenir a la boca dels vestidors, visible des del terreny de joc, presenciant el partit i negant-se a retirar-se malgrat les insistències nostres i de l'equip de seguretat". A més, "va continuar increpant tant l'equip arbitral com l'equip rival". Aquests fets li comportaran al jugador cinc partits de sanció i tres mesos de suspensió.

El Nàstic respon amb un comunicat

Després de conèixer la sanció, el Nàstic ha respost amb un comunicat de protesta. El club considera "totalment desmesurada" la sanció imposada i "reitera que acudirà a la justícia ordinària per a l'esclariment dels fets d'una forma imparcial". Dimarts, el conjunt tarragoní havia emès un altre comunicat on explicava que acudiria a la justícia ordinària per l'arbitratge d'Eder Mallo Fernández, perquè havia "recavat proves suficients per demandar el col·legiat, com a mínim, per negligència", i no descartava acudir també a la via penal.

D'altra banda, el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, va respondre de forma contundent a RAC 1 a les paraules del fins diumenge president del Nàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, qui va assegurar a la mateixa emissora que "l'àrbitre va afavorir conscientment al Màlaga", que tot estava "ben lligat i beneït" i que "Soteras no va anar [al partit] perquè sabia que passaria això". Soteras va titllar "d'eixelebrat" a Josep Maria Andreu i va dir que "dos dels fills d'Andreu van agredir a un representant de la FCF i dos personatges més van intentar agredir al meu delegat territorial a Tarragona".

stats