Handbol

El porter que intueix els llançaments dels rivals somia amb una celebració boja

Emil Nielsen lidera amb una actuació èpica la victòria del Barça contra el THW Kiel alemany

BarcelonaEmil Nielsen, el porter que quan era adolescent va estar un any sense poder jugar a handbol per culpa d'una meningitis greu, va liderar la victòria del Barça a les semifinals de la Lliga de Campions (30-18). El danès va dominar el clàssic europeu amb un grapat d'aturades (15) que van desesperar el THW Kiel alemany. El conjunt culer disputarà aquest diumenge (18 h, Esport3 i DAZN) la final contra l'Aalborg danès.

"Som un equip diferent aquest any. Vam perdre jugadors importants i això significava que d'altres havien de fer un pas endavant, i ho hem fet. Som un gran grup, i estem enfocats i amb ganes. No sé si tenim una mentalitat diferent respecte a l'any passat, però es pot esperar el millor d'aquest equip", diu Nielsen, un porter de 195 centímetres i 120 quilos que aspira a la perfecció. Feia anys que no es veia un porter amb la seva intuïció.

Cargando
No hay anuncios

Nielsen, que té 27 anys, ja somia amb el títol. "No tenim cap promesa, però t'asseguro que la celebració seria bastant boja si la guanyéssim; això segur", avança. Animat per les seves aturades, la concentració en defensa i l'energia d'Aitor Ariño, el Barça va fer una primera meitat molt sòlida. L'equip blaugrana va aconseguir arribar al descans amb una diferència de sis gols (15-9).

La segona part no va ser senzilla, però un Barça madur va ser capaç de contenir les accelerades del THW Kiel. Desanimat pel resultat, l'equip alemany es va anar diluint amb el pas dels minuts. Quan quedaven nou minuts per al final, Carlos Ortega va substituir Nielsen per Gonzalo Pérez de Vargas.

Cargando

Un rival sorprenent

L'Aalborg danès va donar la sorpresa i va derrotar en la primera semifinal el Magdeburg alemany (26-28), que arribava a Colònia amb el cartell de favorit. El vigent campió de la competició, que no va exhibir la seva contundència habitual en un final ajustat, va quedar eliminat.