Barça femení
Esports16/06/2023

Encara no se sap on jugarà el Barça femení la Champions com a local

El club blaugrana no descarta que disputi els seus partits europeus a Montjuïc, però es planteja alternatives com Montilivi

BarcelonaEl tercer rècord mundial d'assistència en un partit femení de futbol aconseguit pel Barça (que ara marquen els 91.648 espectadors que va haver-hi al Camp Nou contra el Wolfsburg el 2022) haurà d'esperar, almenys, fins que l'estadi blaugrana estigui completament remodelat. No hi podran jugar els primers equips femení i masculí, com a mínim, durant un any i mig a causa de les obres de remodelació que ja han començat. Mentrestant, el masculí jugarà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys totes les competicions i el femení disputarà a l'Estadi Johan Cruyff la Lliga i la Copa de la Reina. El dubte és on afrontarà els partits de la Champions League com a local en el camí per defensar el títol conquerit a Eindhoven.

"Ningú ha descartat encara que els partits es juguin a Montjuïc, però el fet que no sigui un estadi propi i estigui subjecte a un lloguer fa que no puguis fer tot el que vulguis com al Camp Nou i a l'Estadi Johan Cruyff i et plantegis alternatives", explica a l'ARA una font oficial del club. Respecte a les alternatives, que com va informar Catalunya Ràdio poden ser estadis d'altres ciutats catalanes com el de Montilivi (14.500 espectadors) a Girona o el Nou Estadi Costa Daurada (també de 14.500) de Tarragona, des de l'entitat blaugrana s'assegura que "no hi ha cap novetat".

Cargando
No hay anuncios

Converses amb el Girona

D'altra banda, una font dels despatxos d'Arístides Maillol explica a aquest diari que, des de l'Ajuntament de Barcelona, al Barça no li deixen fer "gaire cosa a Montjuïc" i admet que l'alternativa d'anar a jugar a altres estadis "encara està molt verda". Fonts del Girona també informen que han "parlat d'aquesta opció" amb el Barça, "però encara no hi ha res". En canvi, des del Nàstic diuen que, "de moment", no hi ha hagut cap contacte amb l'entitat blaugrana per aquest assumpte.

El club presidit per Joan Laporta no tindrà llogat l'Estadi Olímpic Lluís Companys tots els dies del període de temps que hi jugarà, sinó que el tindrà disponible per al seu ús només els dies concrets que el necessiti. És a dir, que Barcelona Serveis Municipals (BSM), l'empresa pública que s'encarrega de la seva gestió, té l'opció de llogar-lo per a altres tipus d'esdeveniments la resta de dies.

Cargando
No hay anuncios

L'ARA ha preguntat a fonts oficials de l'Ajuntament sobre el possible ús de l'Estadi Olímpic per part del Barça femení i la resposta s'ha limitat a recordar la nota de premsa que es va fer pública ara fa un any, el juny del 2022. Deia això: "El Futbol Club Barcelona podrà fer ús de l’Estadi entre l’agost del 2023 i el maig del 2024. La cessió serà per als dies de partit del primer equip masculí i les preparacions prèvies i posteriors a les jornades. També podrà fer servir l’Estadi, de manera puntual, per a entrenaments i altres esdeveniments esportius, incloent-hi, també, les necessitats que pugui tenir l’equip femení".

Aforament limitat a l'anella olímpica

L'aforament total de l'Anella Olímpica, segons fonts del Barça, és del voltant dels 60.000 espectadors, malgrat que fonts oficials de BSM puntualitzen que "s'està treballant en el pla de mobilitat genèric i, fins que no quedi definit, no es podrà parlar de xifres". El límit comporta que, en un mateix moment, entre els diversos equipaments que hi ha no es pot superar aquesta xifra, tenint en compte sobretot la suma dels dos espais estrella: l'Estadi Olímpic i el Palau Sant Jordi. El primer, durant els partits del Barça, tindrà un aforament de 49.472 espectadors i, el segon, té un aforament màxim de 17.960. Per tant, és incompatible organitzar-hi esdeveniments simultanis.

Cargando
No hay anuncios

En la passada edició de la Champions, el Barça femení va disputar tots els partits com a local al Camp Nou excepte el primer de la fase de grups, davant del Benfica, perquè l'endemà el Barça masculí hi va jugar un partit de Lliga i la normativa de la competició diu que l'organisme organitzador ha de tenir a la seva disposició l'estadi les 24 hores anteriors. El curs anterior, el 2021-2022, va ser el primer en què la generació actual de jugadores va jugar al Camp Nou amb públic, i va fer història en els quarts de final i les semifinals de la Champions a l'aconseguir batre per dues vegades el rècord d'assistència.

Des d'aleshores, és una evidència que l'Estadi Johan Cruyff, de 6.000 espectadors, s'ha quedat petit per a aquest tipus de partits. A més, té la mateixa mancança que el Nou Estadi de Tarragona: no té VAR, un requisit indispensable per a la UEFA a partir dels quarts de final de la Champions.

Cargando
No hay anuncios

El Mundial dona més marge al Barça

Encara que ja estiguem a mitjans de juny, el Barça té més marge de l'habitual per solucionar la situació gràcies al fet que la disputa del Mundial aquest estiu, que començarà el 20 de juliol, provocarà que la fase de grups de la pròxima edició de la Champions, per a la qual ja està classificat l'equip d'Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, tingui fixada la primera jornada per al 14 i el 15 de novembre, dos mesos més tard del que és costum. El sorteig serà el 20 d'octubre a Nyon, i la final, el 24, 25 o 26 de maig a l'estadi de San Mamés de Bilbao.