Eurocopa 2024

Un heroi inesperat condueix Anglaterra a la final de l'Eurocopa

Els anglesos derroten els Països Baixos en l'últim minut del temps reglamentari i seran els rivals d'Espanya aquest diumenge

ARA
Watkins entrant per Kane en el partit contra Països Baixos.

BarcelonaAbonats a l'èpica, com sempre, els anglesos veuran la seva selecció a una final d'Eurocopa. L'equip de Gareth Southgate no és el que millor juga, però sí que competeix com pocs. Un gol d'Ollie Watkins, un artista convidat, va acabar al minut 90 amb totes les il·lusions dels Països Baixos. El davanter de l'Aston Villa va ser l'heroi inesperat. Va entrar per Harry Kane a la segona part i va resoldre l'eliminatòria amb un gol clàssic d'ariet. Control orientat i xut creuat impossible per al porter.

A la primera part, trepidant, Xavi Simons va avançar els de Ronald Koeman amb un gran xut des de la frontal de l'àrea. El migcampista format a La Masia, que ha firmat una gran Eurocopa, va robar una pilota a Declan Rice i va creuar un llançament impossible per a Pickford. Anglaterra no va trigar gaire en empatar i, al minut 18, va servir-se del VAR per fer-ho. Felix Zwayer va assenyalar un penal després de revisió i Harry Kane el va transformar. El porter neerlandès, Verbruggen, li va endevinar les intencions, però no va aconseguir rebutjar la pilota. Abans del descans Foden i Dumfries van enviar dues pilotes al pal, una per banda, que van animar encara més l'enfrontament.

A la segona meitat, més ensopida, la igualtat es va mantenir fins que Watkins va marcar un gol molt celebrat a la graderia anglesa, de nou molt nombrosa a Dortmund, la ciutat que va acollir el duel. És la segona final consecutiva per als britànics, que fa tres anys van caure a casa contra Itàlia. Mai no han aconseguit guanyar una Eurocopa i ara intentaran derrotar la gran sensació del campionat a la final. Tenen la plantilla més completa de tot el torneig. Ara només falta que el seu joc sigui una mica més vistós.

Espanya, finalista després de derrotar França

Anglaterra serà la rival d'Espanya a la final d'aquest diumenge a Berlín. Els homes de Luis de la Fuente van derrotar contra tot pronòstic França en un partit molt emocionant a Múnic. Lamine Yamal va ser el protagonista del duel. El joveníssim extrem del Barça, que dissabte fa 17 anys, va empatar al 20 de la primera part, amb un excel·lent xut des de fora de l'àrea, la diana inicial de Kolo Muani. Poc després, el també català Dani Olmo va establir el 2-1 definitiu amb una gran maniobra a l'àrea. Kounde no va poder rebutjar el llançament del terrassenc. A la segona meitat, els francesos no van poder forçar la pròrroga tot i tenir alguna ocasió per fer-ho. Lamine Yamal, en una acció semblant a la de l'1-1, va estar a prop de firmar el 3-1.

Calendari i on veure per televisió els partits de l'Eurocopa

L'Eurocopa es disputa a Alemanya. Els classificats per als vuitens de final s'enfrontaran entre ells i quedarà un quadre amb quarts de final i semifinals definit fins a la final, que es disputarà a l'Estadi Olímpic de Berlín el pròxim 14 de juliol (21 h). Els quarts de final es disputaran els dies 5 i 6 de juliol, mentre que les semifinals seran el 9 i el 10 de juliol. Tots els partits es poden seguir a l'estat espanyol a través de Televisió Espanyola.