FUTBOL
Esports06/02/2014

La Lliga se situa a la cua de la despesa en fitxatges de les 5 grans lligues europees per tercer any

Esteve Calzada ha presentat aquest dijous l'estudi 'Soccerex Transfer Review' 2014

Efe
i Efe

BarcelonaEl mercat hivernal al futbol europeu, que es va tancar el passat 31 de gener, va patir un lleuger descens en la inversió per part dels clubs, amb especial incidència a Espanya, que per tercer any consecutiu se situa a la cua de la despesa en fitxatges de les cinc grans lligues continentals.

Així ho apunta l'estudi 'Soccerex Transfer Review 2014', presentat aquest dijous a l'escola de negocis ESADE de Barcelona i elaborat per Prime Time Sport, companyia dirigida per l'agent FIFA i exdirector de màrqueting del Barça Esteve Calzada.

Cargando
No hay anuncios

Segons l'informe, la inversió durant el mercat hivernal ha arribat als 290 milions d'euros a Europa, un 4,3 per cent menys que la temporada passada.

L'esmentat descens es veu compensat, no obstant això, amb l'important augment experimentat l'estiu passat, amb la qual cosa, la suma entre el que s'ha gastat en els dos períodes de traspassos de la temporada 2013-2014 mostra un creixement total del 32,3 per cent, i arriba als 2.444 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

La despesa en fitxatges d'hivern a Europa la lidera la Premier League anglesa: els clubs anglesos van gastar 150 milions d'euros i van concentrar el 52 per cent de la inversió de les cinc grans lligues continentals, molt per davant de la Ligue 1 francesa (53), la Sèrie A italiana (42), la Bundesliga alemanya (33) i la LFP espanyola, que tanca la llista amb una inversió de 12 milions d'euros.

El gran dinamitzador del mercat va ser el Chelsea, que va invertir 52,8 milions d'euros en els fitxatges de Matic, Zouma i Salah, coincidint amb la venda de Juan Mata al Manchester United per 45 milions.

Cargando
No hay anuncios

Les esmentades xifres contrasten amb els 12 milions d'euros que s'han gastat els clubs espanyols, en què tan sol cinc equips s'han atrevit a invertir.

"El gran repte de la Lliga és aconseguir un repartiment més equitatiu dels drets televisius perquè els clubs més modestos rebin més ingressos i puguin acudir al mercat de fitxatges", ha ressaltat Esteve Calzada. Per això, apunta que el gran problema dels clubs espanyols és el nivell d'endeutament que, moltes vegades, "espanta" els possibles inversors estrangers, que prefereixen invertir en una Lliga "més professionalitzada" com la Premier League.

Cargando
No hay anuncios

Calzada preveu que, en el pròxim mercat d'estiu, la inversió en fitxatges per part de clubs espanyols decaigui en un 50 per cent: "És difícil experimentar dos anys consecutius de creixement. L'any que ve crec que la inversió baixarà molt, fins i tot fins a la meitat".