Motor
Esports 03/12/2014

La FIA considera que Bianchi "no va desaccelerar suficientment" per evitar l'accident

L'informe que ha presentat aquest dimecres el màxim organisme de l'automovilisme conclou que el pilot no va fer tot el possible "per evitar la pèrdua de control del cotxe"

Efe / Ara
1 min

BarcelonaDesprés d'estudiar totes les proves, la FIA ha emès aquest dimecres un informe de 396 pàgines elaborat per deu tècnics, en què assegura que el pilot francès Jules Bianchi no va fer tot el possible per evitar l'accident que va patir al GP del Japó (el passat 5 d'octubre) i que va provocar-li lesions molt greus. L'informe diu que el pilot "no va desaccelerar el suficient per evitar la pèrdua de control del cotxe" quan el seu Marussia va xocar contra la grua que retirava el Sauber accidentat d'Adrian Sutil, en les últimes voltes del Gp de Suzuka.

L'informe suggereix la posada en marxa d'algunes recomanacions, com ara reduir la velocitat en les zones amb bandera groga.

El text descarta implementar cabines tancades als monoplaces perquè seria una mesura que "no hauria mitigat les lesions de Bianchi". A més, diu que no seria pràctic per les intenses forces generades pel xoc d'un cotxe de 700 quilos amb una grua de 6.500 a una velocitat de 126 km/h. "L'estructura d'impacte d'un Fórmula 1 és insuficient per absorbir un impacte semblant sense destruir la cèl·lula de supervivència del pilot", s'explica.

L'exdirector de Mercedes Ross Brawn, l'excap de Ferrari, Stéfano Domenicali, i l'excampió brasiler Emerson Fittipaldi, són alguns dels autors de l'informe que s'ha fet arribar a la FIA.

stats