Fotografies d'aficionats a les pantalles led del Camp Nou durant els partits
La iniciativa del club neix de la col·laboració amb Cupra, un dels seus 'partners'
BarcelonaEls seguidors del Barça estaran presents de manera virtual en els partits que l'equip disputi a porta tancada al Camp Nou gràcies a la iniciativa 'Let's win this match together' [Guanyem aquest partit junts]. És un projecte conjunt entre el club i Cupra, el 'partner' oficial d'automoció i mobilitat de l'entitat des del mes d'agost, i serà possible gràcies a les fotografies que els aficionats enviaran des de casa i que seran projectades a les pantalles les ubicades al voltant del terreny de joc.
Els aficionats hauran d'enviar les seves fotografies a la web oficial de la marca, que farà un muntatge audiovisual que s'emetrà durant el partit en intervals regulars, fins a un total de deu vegades.
Marc-André ter Stegen ha explicat que li sembla una iniciativa "fantàstica" perquè permetrà a l'equip "sentir la presència dels aficionats". "Necessitem adaptar-nos a aquesta situació i així podrem crear una atmosfera guanyadora per als nostres partits a casa", ha dit el porter.
El director d'estratègia, desenvolupament de negoci i operacions de Cupra, Antonino Labate, ha expressat que "aquesta iniciativa va més enllà del futbol". "Volem expressar que, tot i els desafiaments actuals, tornarem més forts si actuem junts".
Iniciatives per donar caliu als estadis
La previsió que el futbol torni a porta tancada està generant tot un seguit d'innovacions tecnològiques per intentar donar color i caliu als estadis. Veure-hi cadires buides i silenci fa pànic als jugadors, als operadors de televisió i als dirigents i són moltes les fórmules que s'estan explicant els últims dies.
Una 'start-up' catalana, Stredium, està treballant amb un projecte que permet recrear els fans de manera virtual perquè els espectadors que vegin el partit a través de la televisió no notin la diferència. “Estem desenvolupant el pilot per lligar els temes tècnics. La tecnologia utilitza uns algoritmes d’intel·ligència artificial que actualment es fan servir a França per a temes de videoarbitratge i uns desenvolupadors de videojocs que usen els 'game engines' per renderitzar els estadis. Tot això es barreja amb un programari propi. El resultat permet recrear l’entorn i el so de qualsevol partit”, explica a l’ARA Josep M. Monti.
Un altre dels invents que s'estan explorant és ocupar els seients amb maniquins o robots. A Bielorússia i Taiwan van ser dels primers a implementar-ho.
Televisivament també s'esperen petites revolucions per evitar la buidor d'un partit a porta tancada. "Quan s'ha jugat sense públic se sent l'eco i la visió de la grada sense gent és horrorosa. Estem treballant temes bastant moderns i imaginatius", va admetre el president de la Lliga, Javier Tebas, fa uns dies.