Barça

La futbolista més prolífica de la història contemporània del Barça

El conjunt blaugrana s'ha imposat per 0-4 a l'Eibar i segueix invicte a la Lliga F

Barcelona"Quan no tinguem la motivació de voler guanyar sempre i millorar potser serà el moment de penjar les botes", va sentenciar Salma Paralluelo en una recent entrevista amb l'ARA. Davant l'Eibar gairebé tots els condicionants empenyien cap a la desmotivació: partit intranscendent sota la pluja davant un rival de poca entitat disputat a les 18 hores d'un dimarts laborable a quatre dies de la final de la Copa de la Reina i a 11 de la final de la Champions League. Però el Barça ha tornat a mostrar un nivell notable i ha resolt el partit per 0-4 amb gols de Salma Paralluelo, Marta Torrejón, Caroline Graham i Alèxia Putellas.

L'únic al·licient per al Barça, més enllà dels objectius personals i col·lectius aliens al resultat, era el de seguir invicte a la Lliga F després d'assolir el títol a Granada i celebrar-lo divendres a l'Estadi Johan Cruyff –en els dos casos, sense la presència del president Joan Laporta–. Aquest objectiu no es va aconseguir el curs passat precisament a causa d'una derrota quan el títol ja estava al sarró. Va ser davant el Madrid CFF per 2-1 el 21 de maig del 2023. Des d'aleshores el Barça no ha tornat a perdre en la competició estatal i aquesta temporada només ha cedit un empat davant el Llevant. Després del triomf d'avui, només li queden dos partits, davant el Betis a casa i el València a domicili, per atrapar la fita d'acabar la Lliga sense haver perdut cap enfrontament.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat les dues finals que hi ha a l'horitzó, Jonatan Giráldez ha sortit a Ipurua amb un equip reconeixible. Titulars habituals com Aitana Bonmatí, Salma Paralluelo, Fridolina Rolfö, Caroline Graham, Keira Walsh i Ingrid Engen han començat d'inici, acompanyades de la dues vegades Pilota d'Or Alèxia. Salma ha parlat en el terreny de joc en el mateix sentit que ho fa fora i ha inaugurat el marcador en el minut 16 enviant a la xarxa des del segon pal una centrada precisa de Caroline Graham. Precisament aquest gol ha servit perquè la saragossana hagi empatat provisionalment a 18 gols amb la noruega al capdavant de la taula de golejadores de la Lliga F.

Cargando

Quatre minuts més tard, Marta Torrejón ha posat el 0-2 en aprofitar un error en cadena de la defensa de l'Eibar. El tercer del Barça, encara abans del descans, ha arribat amb polèmica. L'autora ha sigut Caroline Graham amb un xut creuat davant la passivitat de la defensa basca, que estava reclamant al conjunt blaugrana que tirés la pilota fora perquè Arene Altonaga estava estesa dins l'àrea pròpia a causa d'una possible falta no assenyalada d'Alèxia. Sigui com sigui, amb aquesta acció la noruega ha recuperat el seu liderat com a màxima golejadora.

Cargando

A més, com ha avançat el periodista Marc Andrés a X, Graham ha superat així el millor registre de gols més assistències en una temporada en la història contemporània del Barça. Ja en suma 55 entre totes les competicions i ha deixat enrere els 54 d'Alèxia del curs 2021-2022. Malgrat que el seu nom segueixi desaparegut en els grans premis individuals, la d'Oslo, sense fer soroll fora del terreny de joc, va posant un maó rere un altre per construir la seva estàtua entre les millors futbolistes de la història. En aquest Olimp ja hi és Alèxia, que ha fet el 0-4 definitiu a Eibar amb un subtil remat de cap quan faltaven 20 minuts per al xiulet final. La Romareda i San Mamés ja esperen les blaugranes.