“Catalunya serà esportiva o no serà”
Gerard Esteva situa l’esport com a element vertebrador
Gerard Esteva, que ha sigut reescollit president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per als pròxims sis anys, va fer-se seva una frase d’Òmnium per marcar el rumb de la seva organització en l’època postpandèmica. “La nostra voluntat no és ser importants, sinó ser útils”, va dir el dirigent, que ahir va prendre possessió del seu càrrec en un acte celebrat al CN Atlètic Barceloneta. L’esport reclama un estatus diferent per fer el salt qualitatiu en els pròxims anys. “Nosaltres volem ser útils per a Catalunya. Com a agent socials, tenim l’obligació de defensar el nostre sector”, va argumentar.
El nou i ambiciós full de ruta d’un consell directiu que està format per un 40% de dones té uns eixos molt ben definits. “Volem que l’esport es declari servei essencial i poder entrenar i competir amb normalitat, disposar d’una conselleria d’Esports, destinar l’1% dels pressupostos de la Generalitat a polítiques esportives i impulsar l’aprovació de la nova llei de l’esport, basada en la iniciativa legislativa popular (ILP) actualment en tramitació al Parlament de Catalunya”, va reivindicar Esteva. La seva presa de possessió va comptar amb la presència dels presidents de les federacions esportives i de clubs i personalitats del món econòmic, social i polític del país. Esteva va fer un repàs al mandat anterior, una legislatura en què la UFEC ha intentat posar damunt la taula del debat polític les necessitats de l’esport català. “Hem viscut temps molt convulsos, però aquests anys també han demostrat que l’esport és un element vertebrador de la nostra societat, imprescindible per no deixar ningú enrere”, va recordar el mandatari.
“Cal posar el focus en tres eixos vertebradors: esport per a tothom, excel·lència esportiva i potència organitzadora d’esdeveniments esportius”, va proclamar el president de la UFEC, que va tenir l’aval de 70 de 71 de les federacions esportives. Esteva va posar l’accent en dos projectes estratègics que redefiniran el sector: en primer lloc, l’OTT de l’esport català, una plataforma de continguts digitals propis que ha de permetre augmentar la visibilitat, crear recursos i millorar el rendiment dels esportistes. “És com el Netflix de l’esport català”, va resumir. L’altre projecte és la Lliga Catalana d’eSports, que agrupa de forma conjunta la competició oficial de les modalitats de diferents federacions. “Són dos exemples de com les federacions i la UFEC han de liderar l’aposta per la digitalització de l’esport, seguir sent sostenibles econòmicament i promovent la pràctica esportiva”, va concloure.
Anna Caula, nova secretària general
Esteva va aprofitar l’acte d’ahir per felicitar Anna Caula. La vicepresidenta primera del Parlament deixarà el càrrec per convertir-se en la nova secretària general de l’Esport en substitució de Gerard Figueras, que va presenciar en directe l’acte de presa de possessió de el consell directiu. “Hem començat el partit perdent perquè no hi haurà una conselleria d’Esports, però això és molt llarg i que no n’hi hagi ara no vol dir que no ni hagi a l’acabar la legislatura”, va avançar Esteva.