LIGA ADELANTE
Esports 08/05/2015

Derbi d'extrems oposats entre el Barça B i el Girona

Els visitants confien en acostar-se encara més a Primera contra un rival en zona de descens

Efe
3 min
Alen Halilovic / LFP

Barcelona/GironaEl Barça B rep aquest dissabte (16:00 hores) la visita del Girona, en un derbi català en que el filial blaugrana, penúltim a tres punts de la salvació, afronta com si d'una final es tractés davant un rival que busca una altra victòria per continuar somiant amb l'ascens directe. El Girona en canvi, vol acostar-se al Camp Nou guanyant just al costat, al Miniestadi.

Després de la dolorosa derrota contra l'Albacete (2-1), un dels rivals directes de la zona baixa, els barcelonistes confien a recuperar el camí de la victòria trobat fa dues jornades contra la Ponferradina. Quan només queden sis jornades per acabar la temporada, l'equip entrenat per Jordi Vinyals esgota les seves opcions per continuar en la Lliga, després d'una temporada nefasta en què en 36 jornades acumulen un balanç de vuit victòries, nou empats i dinou derrotes. Hauran de fer-se forts els locals al Miniestadi, on el Girona només ha aconseguit els tres punts en una de les últimes quatre visites (temporada 2010-11).

Per sumar la segona victòria consecutiva en el seu feu, Vinyals no podrà comptar amb els lesionats Wilfrid Kaptoum, Pol Calvet i Macky Bagnack, mentre que recupera, en canvi, als laterals Alejandro Grimaldo i Sergi Palencia, els dos absents contra l'Albacete per sanció. Una de les sorpreses en la llista de convocats és l'absència per decisió tècnica d'Edgar Ié, un dels fixos en la defensa des que el preparador català va assumir la banqueta el febrer passat.

L'esmentada decisió es produeix després que el central portuguès quedés retratat en el gol de la victòria que l'Albacete va aconseguir a pocs minuts del final, quan semblava que l'equip blaugrana tenia controlat el partit. En aquesta situació, Vinyals podria donar l'alternativa a Diagne o a Robert Costa per acompanyar un fix com Sergio Juste a l'eix.

Davant tindrà el Girona que, enfilat a la segona plaça de la classificació, vol seguir somiant amb l'ascens directe al Miniestadi. El conjunt de Pablo Machín viu un dels moments més dolços de la temporada, després de guanyar dos partits consecutius per 3-0, fora contra el Recreativo i a casa contra l'Osasuna.

El Girona sap que, a més, en cas de victòria, podria assegurar-se de forma matemàtica la promoció d'ascens, encara que aquest objectiu s'apunta com a consolidat i el veritable repte és, almenys, mantenir-se en la segona plaça actual amb l'Sporting com a rival més directe, tercer classificat a dos punts del quadre català.

Els jugadors de Pablo Machín esperen també tornar al Barcelona B el cop de la primera volta, quan els blaugranes es van emportar els tres punts del Montilivi amb un gol de Halilovic. Per a aquest partit, Machín compta amb la totalitat de la plantilla en condicions i ha decidit emportar-se a la capital catalana tots els seus futbolistes, fins i tot Juncà, que no jugava des de novembre i que ja va poder disputar alguns minuts en l'últim partit contra l'Osasuna.

El tècnic del Girona ha qualificat de "bon senyal" aquesta disposició de tots els integrants de l'equip i espera correspondre sobre el camp a la "il·lusió" del miler d'aficionats que es desplaçaran al Miniestadi, encara que subratlla que s'enfrontaran "al millor Barça B possible, perquè s'hi juga molt".

Alineacions probables:

Barça B: Suárez; Palencia, Costa, Juste, Grimaldo; Gumbau, Patric, Halilovic; Dongou, Munir i Sandro.

Girona: Becerra; Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Pere Pons, Granell, Eloi, Felipe i Mata o Sandaza.

Àrbitre: Pizarro Gómez, del comitè madrileny.

Estadi: Miniestadi (16 h / Esport3)

stats