GOLF
Esports 02/10/2016

Els Estats Units, a un pas d'aconseguir la Ryder Cup

Tenen tres punts més que els europeus abans de l'última jornada

Efe
2 min
Zach Johnson, durant la Ryder

BarcelonaL'equip nord-americà ha aconseguit arrencar-li dos punts a l'equip europeu durant la quarta sessió de 'four-ball' (millor cop) i arriba a l'última jornada de la Ryder Cup, el torneig biennal entre els Estats Units i Europa que es disputa aquesta setmana al Hazeltine National Golf Club de Minnesota, amb un avantatge de tres punts.

Els Estats Units, que havia començat la 41 edició de la Ryder amb un avantatge de quatre punts, va començar a perdre distància divendres a la tarda, però en va recuperar una bona part ahir i va acabar amb un marcador de 9,5-7,5, a falta de dotze punts per disputar en els partits individuals de l'última jornada.

Els partits de 'foursomes' (cop altern) del matí havien acabat amb victòria d'Europa (2,5-1,5), que ha tornat a estrenar el marcador a la tarda amb la derrota (tres forats amunt amb un per jugar) de Brooks Koepka i Dustin Johnson per la parella imbatuda en tres partits consecutius del nord-irlandès Rory McIlroy i el belga Thomas Pieters.

L'equip nord-americà ha respost amb la victòria de Matt Kuchar i Phil Mickelson (2-1) contra l'alemany Martin Kaymer i l'espanyol Sergio García, que han estat darrere el marcador durant tot el partit.

Al cap d'uns minuts ha arribat la derrota per un forat de la parella formada pels anglesos Danny Willett i Lee Westwood, que ha fallat un 'putt' de menys d'un metre per a l'empat al 18, contra J.B. Holmes i Ryan Moore.

En l'últim partit de la quarta sessió, l'anglès Justin Rose i el suec Martin Kaymer han resistit l'envestida de Patrick Reed i Jordan Spieth fins al penúltim forat, quan els nord-americans han sentenciat amb un resultat final de 2-1.

Els Estats Units arriben a aquesta última jornada d'avui amb un avantatge inferior al que tenia a Medinah (10-6), el 2012, quan l'equip europeu, sota el comandament de l'espanyol José María Olazábal, va obrar el miracle i es va endur la victòria davant un equip capitanejat per Davis Love III, que torna a dirigir els nord-americans en aquesta edició.

stats