Barça
Esports07/06/2021

El Barça va pagar 600.000 euros per intentar justificar el Bartogate

Òscar Grau i Román Gómez Ponti diuen que el monitoratge de les xarxes era una idea de Bartomeu que executava Jaume Masferrer

BarcelonaHa començat el judici pel cas del Barçagate amb les vistes orals de dos dels acusats principals. L'antic CEO de l'entitat blaugrana, Òscar Grau, i l'excap dels serveis jurídics del club, Román Gómez Ponti, han sigut els dos primers investigats a declarar. El paper clau de Josep Maria Bartomeu com a ideòleg, i el de Jaume Masferrer com a executor, han quedat reforçats a través dels testimonis dels dos acusats. El president i la seva mà dreta donaran la seva versió en seu judicial més endavant. De moment l'única data que tenen fixada és per declarar en la causa oberta amb l'administrador únic de Mediapro, Jaume Roures.

Una hora i mitja ha necessitat cada encausat per respondre a les preguntes dels seus advocats, dels representants de l'acusació i de la Fiscalia. Tant Grau com Gómez Ponti han coincidit a assenyalar Bartomeu com l'ideòleg de la contractació de l'empresa I3 Ventures per al monitoratge i la creació d'estats d'opinió a favor de la directiva i en contra de futbolistes i personalitats relacionades amb el club. Segons fonts presents a la declaració, Grau ha assegurat durant la vista que "si l'ordre venia de presidència no es discutia".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, preguntat per un dels advocats, Gómez Ponti ha desvelat que l’auditoria externa del cas que el Barça va contractar a PriceWaterHouseCoopers (PwC) li va costar 600.000 euros a l’entitat blaugrana. Més de mig milió en temps de pandèmia a canvi d'un procediment intern per intentar exculpar Bartomeu d’haver encarregat una difamació i per justificar el preu abonat pels serveis. L'únic que va discutir PwC va ser el trossejament de factures per evitar el comitè d'adjudicacions.

Cargando
No hay anuncios

Felipe Izquierdo, advocat de Cor Blaugrana (acusació popular), ha explicat a la sortida de la sala que els dos acusats han defensat que era "Bartomeu qui va decidir, d'amagat de la directiva, que s'havia de contractar un grup d'empreses per fer un servei". Els dos acusats han negat qualsevol tipus de responsabilitat pel que fa a la consolidació o execució d'aquests contractes. Carles Monguilot, advocat del Barça i present com a part damnificada, ha reconegut que aquesta ha sigut la tònica de les dues declaracions.

L'1 d'Octubre, el desencadenant

Grau i Gómez Ponti han apuntat també cap a Jaume Masferrer, home de la màxima confiança de Bartomeu, i Carlos Ibáñez, propietari de l'empresa I3 Ventures. Izquierdo ha explicat que durant la vista els dos implicats han reiterat que era Masferrer qui executava les instruccions de Bartomeu. "En dues visites ja es va tancar l'acord i el preu dels serveis", ha explicat el lletrat, conegut a l'entorn blaugrana per haver defensat Jordi Casas, una demanda del qual va acabar destapant el frau fiscal del Barça en el fitxatge, l'any 2013, del davanter brasiler Neymar.

Cargando
No hay anuncios

Un altre element que han posat els encausats sobre la taula és el desencadenant de la trama, el motiu pel qual Bartomeu va interessar-se per crear estats d'opinió a les xarxes. Els dos antics executius blaugranes han coincidit en assenyalar l'1 d'Octubre com el punt d'inflexió que va portar l'expresident a contractar els serveis d'I3 Ventures. Bartomeu va ser molt criticat per haver permès que aquell dia, coincidint amb el referèndum i les pallisses policials als votants, es jugués un Barça - Las Palmas en un Camp Nou a porta tancada.