La història entre el Barça i Messi continua

El club fa oficial la renovació del contracte del davanter de Rosario, que vestirà la samarreta blaugrana fins al 2021 amb una clàusula de 300 milions

Leo Messi i Josep Maria Bartomeu en una imatge d’arxiu d’ara fa una temporada al Camp Nou.
Martí Molina / Toni Padilla
05/07/2017
4 min

BarcelonaEl Barça va oficialitzar la renovació de contracte de Messi. El davanter argentí seguirà vinculat al club fins al 2021. Un acord per quatre anys amb una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros pel futbolista més cotitzat del planeta, i que es rubricarà formalment quan el jugador torni de la seva lluna de mel. Si bé no han transcendit les dades del nou contracte, des del vestidor es calcula que el futbolista superarà els 30 milions nets per temporada, una xifra que el convertirà en el jugador més ben pagat del planeta.

La renovació de Messi era una de les notícies més esperades al club. Les negociacions les havia dirigit Josep Maria Bartomeu, i ja feia alguns mesos que s’havia arribat a un acord per al gruix del contracte però faltaven uns quants serrells -alguns de significatius- per tancar una operació milionària. A l’entitat hi havia el convenciment que la renovació arribaria a bon port i els directius quan es pronunciaven sobre aquesta qüestió ho feien amb optimisme.

Només faltava la confirmació

La situació, expliquen fonts del club, es va desbloquejar ahir mateix. Ja feia uns dies que les dues parts havien acabat les converses i s’havia redactat la documentació. Uns papers que s’havien enviat a l’entorn del futbolista perquè els revisés. Tot estava a punt i només faltava el vistiplau dels Messi per oficialitzar l’operació. Una confirmació que, expliquen, es va celebrar als despatxos nobles del club com si fos un fitxatge. Bartomeu, de fet, no volia fer la roda de premsa de valoració de temporada -encara sense data- fins a tenir lligada la renovació. Messi i tancar l’etapa de Qatar, amb l’arribada de Rakuten, seran els èxits en un any complicat.

Les 8 renovacions de Leo Messi

“Hi ha molts clubs que van al darrere dels nostres cracs, però ells volen ser aquí i continuar gaudint d’aquesta era d’èxits. El Leo vol seguir fent història amb nosaltres i tenim la certesa que seguirà més anys”, deia el president -en el punt de mira aquesta setmana pel cas del Seient Lliure, un cas que encara pot viure nous girs de guió-, que aprofitava la renovació de Messi per reivindicar que, al seu parer, “les coses van bé i aniran bé” al club. Un cop signat el contracte de Messi, es poden signar altres contractes comercials, pendents de saber si podien comptar amb la imatge de l’argentí.

Després de fer 30 anys i de casar-se a Rosario amb la seva parella de sempre, Antonella Roccuzzo, Messi gaudeix dels últims dies de vacances al Carib abans de tornar, a mitjans de juliol. Serà quan torni que se signarà tota la documentació. Encara no hi ha data per a aquesta signatura -al Camp Nou asseguren que no hi ha pressa- ni tampoc se sap el format que s’escollirà per presentar la renovació del jugador estrella del Barça. “Messi no és gaire de festes”, adverteixen des del club. Un cop torni de vacances es pactarà el format de la posada en escena de la renovació.

És la vuitena vegada que Leo Messi signa una renovació amb el Barça, després del seu primer acord professional, que va rubricar quan encara tenia fitxa del B, el 2004. La primera renovació va ser l’estiu del 2005, amb un contracte per cinc temporades (2010) però fitxa encara del B. El setembre d’aquell mateix any es produiria una renovació complementària, fins al 2014, amb un salari d’un milió d’euros. A mesura que l’argentí guanyava galons al camp, augmentava la seva retribució amb dues ampliacions més (2007 i 2008).

La cinquena renovació va arribar el 2009, l’any del triplet i de la seva primera Pilota d’Or: Messi signava fins al 2016 i augmentava la clàusula a 250 milions. El 2012 ampliaria la durada del contracte (fins al 2018) i el 2014 milloraria el seu salari. La vuitena és aquesta, fins al 2021 i amb una clàusula de 300 milions. “Leo Messi ha dit sempre que a ell li agradaria acabar la seva vida professional al Barça, i crec que aquest contracte així ho diu”, tancava Bartomeu. Quan el davanter de Rosario acabi el contracte tindrà 34 anys i en farà 16 que jugarà al primer equip. Tota una vida.

El propietari del PSG utilitza el canal BeIN Sports per assegurar que Marco Verratti no marxarà del seu club

El pols entre Marco Verratti i el París Saint-Germain segueix obert. El futbolista ha comunicat la decisió de fer les maletes i fitxar pel Barça, però el club francès no té intenció de deixar-lo marxar. L’última confirmació ha arribat a través del canal BeIN Sports, que ha assegurat que el migcampista complirà el seu contracte i no marxarà del PSG aquest estiu. Una informació que cobra especial importància tenint en compte que el propietari del canal, Nasser al-Khelaifi, és també el propietari del conjunt francès. Verratti s’havia reunit amb els dirigents del PSG, els havia comunicat la decisió de marxar i fins i tot havia amenaçat - amb la boca petita - de no presentar-se als entrenaments. Però l’entitat que dirigeix Al-Khelaifi no ha cedit i tot indica que el futbolista començarà la pretemporada amb el seu club actual, a l’espera que progressin les negociacions entre el Barça i el conjunt francès. La xifra de l’hipotètic traspàs se situaria entre els 80 i els 100 milions d’euros. D’altra banda, qui sembla que té més a prop la sortida del Barça és Jérémy Mathieu. El central francès va rebre el permís del club blaugrana per entrenar-se a prova amb l’Sporting de Portugal. Per ara, l’equip de Lisboa està satisfet amb Mathieu i sembla disposat a adquirir els seus serveis. Si es confirma aquesta operació, el defensa coincidiria amb l’exmadridista Coentrão, que ha fitxat pel conjunt portuguès.

stats