Barça

Indignació al Barça per l'exhibició de simbologia nazi d'uns seguidors a Mònaco

A l'estadi Lluís II es va poder veure una pancarta amb el text "Flick Heil" dedicada a l'entrenador alemany del club blaugrana

2 min
Escalfament dels jugadors del Barça a Mònaco

BarcelonaL'estrena del Barça a la Champions no va portar bones notícies per al club blaugrana, que va perdre contra el Mònaco a domicili en un partit que va haver de jugar durant 80 minuts amb un jugador menys. Però, més enllà del resultat, també ha estat notícia la graderia. Unes imatges que s'han viralitzat aquest divendres evidencien com uns aficionats que eren a la zona reservada per a l'afició culer van exhibir una pancarta amb el text "Flick Heil".

La reacció de la cúpula directiva del Barça no s'ha fet esperar. Aquest divendres, Maria Elena Fort, la vicepresidenta institucional i portaveu del club, ha publicat a X un missatge de rebuig: "Indigne. Vergonyós. Fàstic i tristor que algú qui diu estimar el club actuï així. Tot té un límit. No es pot tornar a repetir mai més. Mai més".

Segons expliquen fonts oficials del club, la bandera va passar un primer control de seguretat per part de la policia local monegasca. Durant el partit, el Barça va ser informat de la bandera pel delegat de la UEFA. "Al considerar que la bandera podria incitar a l’odi, es va dur a terme la seva retirada immediata sota les indicacions del departament de seguretat" del Barça. Així i tot, no se'n va identificar el portador. Tot i que no se n'ha emès un comunicat oficial, des del club insisteixen, en la línia de la vicepresidenta Fort, a "rebutjar qualsevol tipus d’apologia de la violència i, com marquen els articles 3 i 4 dels estatuts, vetllar per la protecció i promoció de la Declaració Universal dels Drets Humans recollida en la Carta Internacional dels Drets Humans proclamada per les Nacions Unides".

El precedent de París

No és la primera vegada que passa una cosa similar. De fet, en l'últim desplaçament de la temporada passada a París, també es van detectar alguns seguidors radicals del Barça fent salutacions i càntics nazis a la graderia. En aquell moment la policia francesa en va identificar i detenir els responsables, i la UEFA va obrir un expedient al club blaugrana i el va amenaçar amb una sanció que impediria que l'afició del Barça pogués fer desplaçaments europeus. De moment aquest organisme no s'ha pronunciat i des del Barça admeten desconèixer si es va reflectir aquesta pancarta en l'informe del partit.

stats