Barça
Esports Act. fa 0 min

L'emotiu comiat de Sergi Roberto després de 18 anys al Barça

El jugador reusenc marxa del club de la seva vida després d'esperar a veure si el renovaven

3 min
Sergi Roberto

BarcelonaS'ha acabat. Sergi Roberto i Carnicer abandona el Barça. Ha esperat fins a principis d'agost per veure si el club li feia una oferta per renovar-lo un curs més, però entre la falta de marge salarial i el fet sentir que era poc prioritari tant per a Hansi Flick com per a Deco, finalment ha decidit fer un pas al costat. L'adeu és oficial des d'aquest diumenge al vespre. El mateix futbolista, de 32 anys, ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials. "Ha sigut un autèntic privilegi jugar amb els meus ídols", declara en una peça molt emotiva de poc més de dos minuts, en què fa valdre els valors apresos al futbol base barcelonista i es defineix com una persona que ha posat sempre els interessos de l'equip i del club "per sobre" dels seus.

Minuts després que s'hagi publicat el videomuntatge de Roberto, el Barça n'ha publicat un altre amb les millors aparicions del polivalent migcampista català, que ha viscut 18 anys al club blaugrana des del seu ingrés a La Masia. "Gràcies, Sergi, i fins aviat", rebla el club en el seu tuit de comiat. La previsió és que Roberto, que la temporada passada va heretar el braçal de capità després de la marxa de Sergio Busquets, digui oficialment i presencialment adeu en un acte a l'Auditori 1899 aquest mateix dimarts, l'endemà que es jugui el Trofeu Joan Gamper contra el Mònaco (20 h, TV3). Tot i això, la notícia es veia venir després que la institució no cuidés el detall de donar-li el dorsal 20, el que Roberto ha fet servir durant aquests anys al primer equip, a un nou fitxatge com Dani Olmo.

La destitució de Xavi Hernández el passat mes de maig va suposar l'inici del final de Roberto al Barça. El tècnic egarenc, amb el qual va compartir uns quants anys al vestidor del Camp Nou, apostava per la seva continuïtat un any més, de la mateixa manera que havia defensat la seva renovació quan se li va acabar contracte el 30 de juny del 2023. Amb el relleu a la banqueta, però, el reusenc es va quedar sense el seu principal suport, ja que Anderson Luís de Souza, Deco, sempre va mantenir, igual que l'exdirector de l'àrea de futbol Mateu Alemany, que hi havia altres prioritats abans que garantir el futur blaugrana del ja excapità. Sense Xavi, Roberto conservava el favor de Rafa Yuste, amb qui té una gran relació, però la influència del vicepresident esportiu ha anat a la baixa en les últimes setmanes, tal com demostra el fet que no hagi anat a la gira nord-americana.

Ofertes de la Lliga, de la Premier League i dels Estats Units

"Un exemple en tot", ha comentat Xavi via Instagram sobre l'anunci del futbolista reusenc. "Ets molt i molt gran. Estem tots molt orgullosos de tu per tot el que has donat i el que has sumat al Barça tants i tants anys, amic. Quin privilegi compartir una part d’aquesta llarga història complint somnis que teníem de petits!", li ha dedicat Marc Bartra, contemporani seu tant a La Masia com durant uns anys al primer equip culer. Roberto deixa el Barça amb onze temporades a l'esquena. Ha disputat un total de 373 partits en què ha marcat 19 gols. El més recordat, sens dubte, és el que li va fer al PSG (6-1), en la que encara avui és la remuntada més gran que hi ha hagut mai a la Champions League. També alimentarà la seva llegenda la cavalcada prèvia a l'èpic gol de Leo Messi al Bernabéu (2-3) aquella mateixa temporada (2016-2017). O la diana vital que va fer en el clàssic que va decidir la Lliga 2022-2023, l'última que ha celebrat el Barça.

La cara menys amable de la seva carrera han sigut les lesions musculars, que fa un parell d'anys el van portar al quiròfan i sempre l'han llastat quan estava més bé. També ha hagut de lluitar amb la crítica constant d'un sector de l'afició que l'ha considerat un jugador protegit per la premsa per ser un producte de la casa. Ha rendit notablement de lateral, de migcampista i fins i tot d'extrem, però per a alguns sempre serà la baula més feble de les vergonyoses derrotes europees contra la Roma (2018), el Liverpool (2019) o el Bayern de Múnic (2020). També ha arrossegat la gramalleta d'haver sigut beneficiari d'un dels contractes sobredimensionats de l'herència de Josep Maria Bartomeu.

Una vegada confirmat el seu adeu definitiu, Roberto haurà de decidir on continuarà la seva carrera. Ha rebut l'interès d'equips de la Lliga com el Girona o el Sevilla, tot i que preferiria no haver de jugar a la mateixa competició que el Barça. En aquest sentit, Anglaterra sempre li ha fet il·lusió. D'altra banda, l'opció de recalar a l'Inter Miami, on ja hi ha Messi, Busquets, Jordi Alba i Suárez, també està oberta.

stats