Futbol

L'encàrrec de Hansi Flick a Pedri

El migcampista canari ha participat en tots els partits d'aquest curs i és el líder del mig del camp del Barça

Pedri, durant un entrenament amb el Barça
11/10/2024
3 min

BarcelonaLa millora col·lectiva del Barça de Hansi Flick està ensenyant també versions millorades de molts dels futbolistes del primer equip blaugrana. Robert Lewandowski i Iñigo Martínez semblen viure una segona joventut als seus 36 i 33 anys respectivament, Raphinha està sent un capità superlatiu per la seva incidència en el joc i el vestidor i Pedri tornar a recordar aquell migcampista que va meravellar el barcelonisme i el món del futbol quan va despuntar al Barça amb només divuit anys. Aquest inici de temporada el jugador Tegueste ha participat en els onze partits que ha disputat el conjunt blaugrana i ha sigut titular en nou. D'aquests, en cinc ha superat els vuitanta minuts i és el setè jugador de la plantilla que més minuts ha jugat fins ara (735') en un rànquing que lidera Raphinha amb 931, pràcticament els mateixos que Jules Kounde, amb 923).

Des de la temporada 2020-21, en què va disputar fins a 73 partits jugant-ho gairebé tot, que ha sigut poc habitual veure Pedri entre el top 10 de futbolistes blaugranes amb més presència damunt de la gespa. Entre els cursos 2021-22, 2022-23 i 2023-24 el migcampista canari va patir fins a vuit lesions musculars i va acabar l'última campanya participant en els últims partits, però només en una desena d'ocasions va superar els vuitanta minuts. Aquest curs sembla que, per fi, el dorsal 8 blaugrana ha trobat la continuïtat i la regularitat desitjada en els terrenys de joc. De moment, les lesions musculars queden en un amarg record, perquè si bé va haver de començar la temporada entrant des de la banqueta a Mestalla, va ser per un esquinç lateral intern del genoll esquerre provocat per una dura entrada de Toni Kroos durant la disputa de l'Eurocopa.

Tot i no poder realitzar la pretemporada amb la normalitat desitjada, Pedri ja s'ha adaptat al ritme de competició i està sent el líder del mig del camp del Barça de Hansi Flick. El futbolista de Tegueste, que només ha cedit la titularitat per descans contra el Getafe a la jornada set de la Lliga, té una mitjana del 86% d'encert en passades completades per partit, amb una fiabilitat d'encert del 91% a camp propi i del 83% a camp contrari, on ho intenta més. Pedri no només se sent millor físicament, sinó també futbolísticament. "La posició? Si juga més a prop de l'àrea o de la base del mig del camp no és tan important per a ell, ell el que vol és estar en contacte amb la pilota", expliquen des de l'entorn més directe del jugador.

Les claus de la millora en el rendiment de Pedri

Pel que fa a la seva millora en el rendiment físic, les mateixes fonts asseguren que no és que hagi canviat res especialment aquesta temporada –"tot i que sí que s'ha incidit més en el treball de la força, especialment amb politges", exposen– sinó que està collint els fruits d'una preparació física extra a més a més de la que fa amb el club, així com d'uns canvis en la dieta que ja va començar a implementar abans de la temporada passada. "Més tard o més d'hora els resultats havien d'arribar", celebren. A banda dels exercicis habituals de prevenció i preparació, Pedri també ha incidit en el treball amb cambra hiperbàrica i ell mateix ha explicat públicament que fa pilates, una disciplina que li va recomanar l'excapità blaugrana Carles Puyol, i que l'ajuda a guanyar elasticitat i fortalesa muscular.

Tornar a sentir-se bé físicament ha permès al canari gaudir d'una continuïtat que, alhora, coincideix amb la confiança que Hansi Flick té per un migcampista del qual ningú dubta del seu talent. "L'únic que necessitava era poder tornar a gaudir del futbol", resolen des del seu entorn. L'entrenador alemany, a qui li agrada mantenir converses amb els seus jugadors, li va transmetre la importància que havia de tenir tant al terreny de joc com al vestidor. Li ha demanat que sigui un líder i, de fet, ja ha actuat com a capità en algun partit malgrat tenir només 21 anys. Pedri accepta el repte.

stats