Barça
Esports15/02/2024

L'Erasmus obligat d'Ona Batlle per triomfar al Barça

La futbolista catalana conversa amb l'ARA després de cedir amb l'equip blaugrana els primers punts del curs a la Lliga F

BarcelonaDarrere la figura de la futbolista Ona Batlle (10 de juny de 1999) hi ha una nena que va canviar els patins per una pilota de futbol. Els inicis es remunten al pati de casa l'àvia on ella i el seu germà passaven el dia fent tocs amb la pilota. D'aquí, l'estima per aquest esport. No obstant això, no va ser fins als sis anys que els va transmetre als pares el desig d'apuntar-se a un club. Formada a les categories inferiors del Vilassar de Mar, la seva ciutat natal, envoltada de nois, al Barça no van tardar a fixar-se en ella i, posteriorment, la van incorporar a La Masia.

Asseguts a la terrassa de l'Hotel Pulitzer, Ona Batlle atén l'ARA un dia després que el seu equip cedís els primers punts com a local des que juga a l'Estadi Johan Cruyff. Fa poc més de sis mesos que torna a vestir la samarreta del Barça després d'un Erasmus de sis anys que ha passat per Madrid, València i Manchester. L'estiu d'Ona Batlle ha estat exquisit. Campiona del món amb la selecció espanyola, l'exdefensa del Manchester United va tornar al club de la seva vida, on es va formar i va haver de marxar quan tenia divuit anys. Aleshores, no tenia lloc en un primer equip en què ja destacaven futbolistes com Jennifer Hermoso i una jove Alexia Putellas, dues de les encarregades de rellançar el projecte del Barça femení.

Cargando
No hay anuncios

Quan arriba l'hora de parlar del Barça, li és impossible amagar el somriure a la cara. La seva adaptació en el retorn a Barcelona ha estat immediata i impol·luta. En aquests pocs mesos s'ha tornat a sentir com a casa. Amb un vestidor proper i familiar tot és més fàcil, assegura l'Ona. “Gran part del vestidor ja el coneixia. És un equip molt competitiu, totes volem guanyar cada acció, cada entrenament i cada partit. Aquest esperit ens contagia unes a les altres i ens fa millors”, sentencia. En una altra conversa amb l'ARA l'any 2020, just quan va fer les maletes cap a Manchester, ja elogiava i entenia allò que significava formar part del Barça. Quatre anys després, ja vestida de blaugrana, el discurs continua intacte.

Cargando
No hay anuncios

Una ensopegada inesperada

Batlle encara té en ment el mal regust dels dos punts perduts fa menys de 24 hores davant el Llevant, un dels seus exequips. Però diu que, amb el pas de les hores, ha paït el resultat i ja el veu amb uns ulls diferents. “Al final a ningú li agrada deixar-se punts a casa. Sobretot, després de tants partits consecutius guanyant. Tard o d'hora havia de passar i segurament en podem extreure coses positives. Cal aprendre d'aquestes situacions per evitar-les en un futur”, analitza la futbolista catalana. De totes maneres, l'empat del Reial Madrid en el derbi davant l'Atlètic de Madrid provoca que la distància que el Barça té com a líder de la Lliga F segueixi sent de nou punts.

Cargando
No hay anuncios

El retorn de Fridolina Rölfo

Ben aviat, Batlle haurà de viure una situació nova: el retorn als terrenys de joc de Fridolina Rölfo, la propietària del lateral esquerre blaugrana la temporada anterior. "M'és indiferent jugar a la banda dreta o a la banda esquerra. Encara no hem parlat d'on jugaré quan torni Rolfö, igual ella passa a una posició d'atac. No tinc ni idea. És una cosa que en Jonatan [Giráldez] ja sap com gestionar. El que hagi de passar, passarà", diu.

Cargando
No hay anuncios

Crítica i autoexigent amb ella mateixa, de moment, només ha rebut elogis en la seva primera temporada al primer equip del Barça, en la qual la relació amb l'entrenador és molt bona. “En Jonatan és un entrenador proper. Em diu que defensi bé i que arribi a la línia de fons i sigui determinant en atac", exposa. Però, a partir de l'estiu, haurà d'acostumar-se a ser dirigida per un altre tècnic perquè Giráldez farà les maletes. "La seva sortida ens la va comunicar a totes les jugadores. Va ser un moment molt emotiu i al final és la seva decisió i no queda més remei que respectar-la”, explica Batlle.