Futbol - Primera Divisió

L'Espanyol signa un retorn decebedor que confirma totes les urgències

En l'estrena de Manolo González a Primera Divisió, l'equip blanc-i-blau cau derrotat a casa del Valladolid (1-0)

Cares llargues en el retorn de l'Espanyol a Primera Divisió

BarcelonaEn un enfrontament de retorns (i debuts) a Primera titllat de duel directe malgrat que la Lliga tot just comença a caminar, l’Espanyol va topar amb un cruel bany de realitat (1-0). Les mancances de la plantilla es va fer evidents en un debut desesperançador en què els blanc-i-blaus només van ensenyar una mica d’espurna als minuts finals.

En un duel ensopit, l’inici del partit al José Zorrilla va estar protagonitzat pel domini local i per la cara d’Alejo Véliz. Concretament pel seu nas, primer, i pel seu front, després. No havien passat ni dos minuts quan el davanter cedit pel Tottenham va rebre una dura –i involuntària– trompada d’Eray Cömert al tabic nasal. Per sort per al debutant, va poder seguir jugant i la seva continuïtat, de fet, va ser providencial: en la primera oportunitat clara del Valladolid, l’argentí va rebutjar amb el cap i amb els dos peus damunt la línia de gol una rematada de Cömert.

Els de Manolo González aconseguien salvar els mobles, però només per uns minuts. Els val·lisoletans rondaven l’àrea de Joan Garcia amb assiduïtat. Generaven perill especialment amb la velocitat endimoniada de Raúl Moro, extrem format en pedreres de renom com la del Barça o la del mateix Espanyol. Una pèrdua de Tejero, que havia abandonat la banda per aventurar-se pels carrils interiors, va acabar amb una transició ràpida que Moro va castigar. L’atacant de 21 anys (un altre debutant a Primera) va driblar amb massa facilitat Omar i va tenir sort en la rematada: Sergi Gómez la va desviar a gol.

El Valladolid sabia com sotmetre un Espanyol sense idees i incapaç de connectar amb els seus davanters. Mentrestant, els locals treien petroli d’una banda esquerra molt productiva amb Moro i Lucas Rosa. Abans del descans, el lateral va servir una centrada que Amath Ndiaye va estar ben a punt de convertir en el segon, però la seva rematada de cap va topar amb el travesser.

Tímida reacció de l'Espanyol

A la represa, l’Espanyol va fer un tímid pas endavant. Irvin Cardona, que s’estrenava amb la samarreta blanc-i-blava i tot just acabava d’entrar al terreny de joc, va estar lent a l’hora de decidir en una acció de futbol directe. Els catalans buscaven reaccionar, mentre el Valladolid volia la sentència. Les ocasions, però, costaven d’arribar.

Els val·lisoletans van reclamar un penal d’un Omar que va jugar amb foc agafant Meseguer dins de l’àrea. Els periquitos, per la seva part, van contestar amb dues ocasions, una per Cardona i una per Puado, però els seus xuts no van trobar porteria. El marcador no es mouria més en un partit que va morir amb un llançament de falta d’Aguado, ex del Valladolid, a la barrera. L’Espanyol, com ja va ensenyar durant tota la pretemporada, té molts problemes amb el gol.