RCD Espanyol
Esports31/08/2022

RDT, entre la Premier League i seguir a l'Espanyol

El Sevilla, l'opció preferida del punta, li tanca les portes després d'incorporar Dolberg, del Niça

BarcelonaEl Sevilla ja no és una opció per a Raúl de Tomás, que cada cop compta amb menys opcions per deixar l'Espanyol quan tot just falten poc més de 24 hores pel tancament del mercat de fitxatges. El conjunt andalús, l'opció preferida del madrileny en aquest tram final de mercat, ha incorporat un jove davanter danès del Niça, Kasper Dolberg, amb qui dona per completada la seva davantera. D'aquesta forma, les possibilitats de que RDT surti del club blanc-i-blau en l'últim dia de mercat es redueixen a la Premier League.

“No hi ha temps a perdre, però som optimistes”. Així resumien, des de l’entorn de Raúl de Tomás, les sensacions que tenien a falta de 72 hores pel tancament del mercat de fitxatges. Fonts properes al jugador madrileny expressaven “tranquil·litat” malgrat les presses amb què hauran d’afrontar unes últimes hores de finestra FIFA que es preveuen frenètiques. “En qualsevol moment pot saltar l’alarma i es pot activar alguna opció”, apuntaven. 

RDT espera una trucada

Aquest mateix dimecres, 31 d'agost, el director esportiu de l'Espanyol, Domingo Catoira, ha tornat a manifestar que l'entitat espanyolista encara no ha rebut cap oferta formal pel davanter, que segueix treballant al marge per recuperar-se d'uns problemes físics. RDT porta diverses setmanes a l'espera que s'activi alguna de les opcions que els seus agents han anat treballant al llarg de l'estiu. El punta va demanar a finals del curs passat als seus representants que treballessin el mercat a la recerca d’un club de nivell superior que disputi competicions europees on pugui demostrar el seu talent. En altres paraules: aconseguir allò que no va poder fer al Benfica.

Cargando
No hay anuncios

El jugador era conscient que aquest seria un mercat “llarg” on tocava ser pacient, però tenia clar que volia sortir de l'Espanyol. Un desig que ja va traslladar l'estiu del 2020, quan es va confirmar el descens a Segona, però que RDT no va poder materialitzar. Acabat aquell mercat estiuenc, el davanter va canviar d'agent: passant de Ginés Carvajal per començar amb Stellar Group, una de les principals agències de representació de futbolistes del món. No era un moviment baladí, sinó un canvi cap a un grup que creia que li podria trobar una bona opció al mercat si aconseguia mostrar un bon rendiment a l'Espanyol, com ha estat el cas.

De Tomás, que aquest diumenge va publicar a les xarxes un missatge on deixava entreveure que ja estava recuperat dels problemes físics que l’han mantingut apartat del grup al llarg de tot l’estiu, és conscient que té tres mesos per convèncer Luis Enrique que segueix sent un candidat més que vàlid per ocupar una de les posicions de la davantera de la selecció espanyola al Mundial del Qatar que es disputarà a finals d’any. Per aconseguir-ho, però, necessita minuts en un equip on mantingui el protagonisme que ha tingut fins ara a l’Espanyol. Per aquest motiu, no contempla opcions com la del Reial Madrid. Ell no vol viure a l'ombra de ningú, sinó ser titular habitual.

El Sevilla estudia fórmules per incorporar-lo

L’ARA ha anat explicant al llarg de l’estiu que els únics mercats amb suficient capacitat econòmica per assumir la inversió que demana l’Espanyol pel punta eren la Premier League i la Bundesliga. Les possibilitats d’alguns clubs de la Lliga espanyola eren fins fa ben poc inexistents per la falta de marge salarial disponible. La sortida d'Alexander Isak al Newcastle, a canvi de 70 milions, i de Jules Koundé al Barça, per 50 milions més variables, van donar a aquests dos equips cert marge econòmic per intentar una ofensiva cap a RDT.

Cargando
No hay anuncios

Però el conjunt basc s'ha decantat per tancar el retorn de Sørloth i intentar incorporar Sadiq, de l'Almeria, mentre que el Sevilla ha acabat optant per Dolberg, davanter de 24 anys que té més projecció que RDT. El madrileny, per tant, no es podrà retrobar al Sevilla amb Julen Lopetegui, un dels seus principals avaladors al club andalús. El tècnic bascja va intentar que es quedés al Reial Madrid l’estiu del 2018 i va demanar el seu fitxatge al gener del 2020, quan ja havia donat el seu vistiplau a l’Espanyol. Aquest curs tampoc compartiran equip.

El principal obstacle amb què ha topat el club andalús a l'hora d'incorporar RDT ha estat bàsicament econòmic. L'ARA ha pogut confirmar que el Sevilla ha estudiat la fórmula per encaixar el madrileny dins de les seves possibilitats financeres, però finalment ha optat per una alternativa més assequible.

Per què no arriben ofertes per RDT?

Tancades gairebé totes les portes a la Lliga, a RDT només li queda esperar que s’acabi activant alguna de les opcions de la Premier que han anat sondejant al llarg de les últimes setmanes. Fins ara, però, no ha arribat als despatxos de Cornellà-El Prat cap oferta. La principal explicació a la manca de propostes en ferm, més enllà dels dubtes que pugui generar la seva adaptació i el seu caràcter, és l’edat. 

Cargando
No hay anuncios

RDT complirà 28 anys a l’octubre i resulta complicat per a qualsevol club aconseguir treure’n un rendiment econòmic futur. Dels 14 davanters centre per qui aquest estiu s’han pagat 20 milions o més, només tres tenien més de 25 anys: Robert Lewandowski (34), que venia de fer 50 gols al Bayern; Sébastien Haller (28), que va firmar 34 gols amb l’Ajax; i Timo Werner (26), que en va fer 11 amb el Chelsea. 

El mercat anglès, de moment, ha posat els seus ulls en joves promeses: 75 milions va pagar el City per Haaland (22 anys), els mateixos que va invertir el Liverpool per Darwin Núñez (23). El Newcastle en pagarà 70 per Isak (22); el Tottenham, 58 per Richarlison (25), quantitat similar als 53 que l’Arsenal ha posat per Gabriel Jesus (25). També altres equips de zona mitja i baixa, com el West Ham (han pagat 36 milions per Gianluca Scamacca, de 23 anys) o el Nottingham Forest (20,5 milions per Taiwo Awoniyi, de 24), s’han fixat en menors de 25 anys. El Manchester United, una de les opcions que quedaven obertes, és a prop de fitxar per 100 milions Antony Mateus, un extrem de 22 anys. Clubs menys atractius com l’Aston Villa o l’Everton segueixen buscant davanter. El temps i els clubs s’esgoten per un RDT que apurarà les seves opcions per sortir de l’Espanyol. 

L'Espanyol fa espai pels nous reforços

Mentre es resol el serial de RDT, l'Espanyol segueix completant una plantilla que viurà aquest dijous els últims moviments. El club blanc-i-blau ha presentat a Álvaro Fernández, porter que arriba cedit per uns 400.000 euros amb una opció de compra procedent de l'Osca i que espera disputar-li la titularitat a Benjamin Lecomte. Abans, l'entitat blanc-i-blava havia fet efectiu el préstec de Landry Dimata, al Nec Nimega. El conjunt dels Països Baixos no disposarà de cap opció de compra per l'atacant belga.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta sortida no és l’únic moviment que generarà més marge salarial pels reforços que el club vol firmar en el darrer dia del mercat. També hi ajudaran les renovacions, ja pactades però encara no firmades, de Cabrera i Calero fins al 2026. Amb aquestes operacions, l’Espanyol rebaixarà en aproximadament 1,7 milions d’euros el cost de les amortitzacions previst per aquest exercici. 

Són diversos els noms que agraden a la direcció esportiva de l'Espanyol i que podrien acabar sent blanc-i-blaus en el darrer dia de mercat. Luis Rioja, extrem de l'Alabès, és una de les operacions més avançades, com ha avançat 'La Grada'. L'ARA ha pogut confirmar que el jugador vol marxar i que l'Alabès el deixaria sortir per uns 4M€ sempre que trobi algubs relleus. Fins ara, ha refusat ofertes de fins a 3 milions de clubs com el Cadis.

Denis Suárez, migcampista del Celta, vol sortir del club viguès i veu amb bons ulls l'Espanyol. El club blanc-i-blau, que també busca un central, ha preguntat per Riccardo Orsolini, extrem del Bolonia, Justin Kluivert, extrem de la Roma, i Lucas Boyé, davanter de l'Elx. Algunes d'aquestes operacions estan condicionades a la sortida de RDT. La direcció esportiva, que haurà de treballar de valent l'últim dia del mercat.