Barça

Lamine Yamal tapa el despropòsit de Dani Olmo: els apunts en calent del Barça-Athletic Club

L'equip de Hansi Flick ha guanyat per 2-1 en el primer partit de la Lliga a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

3 min
Lamine Yamal en una acció del partit davant l'Athletic Club.

BarcelonaEl Barça ha mostrat una imatge ascendent davant l'Athletic Club i la collita ha estat sumar els tres punts (2-1) en el primer partit de Lliga d'aquest curs a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Lewandowski, que ja acumula tres gols en el campionat, ha decidit l'enfrontament a un quart d'hora del final. Abans, Lamine Yamal ha inaugurat el marcador amb un gran gol i, encara abans del descans, Sancet ha transformat en gol un penal que ha comès Pau Cubarsí. A continuació, uns apunts en calent.

El despropòsit del cas Dani Olmo. Després d'un matí de dissabte en què des del Barça s'han venut esperances que el fitxatge estrella de l'estiu podria ser inscrit per debutar en partit oficial davant l'Athletic Club, sobretot pel fet que fins i tot ha entrat a la convocatòria amb un asterisc, a primera hora de la tarda la realitat s'ha imposat. Dani Olmo, que va ser fitxat el 9 d'agost, s'ha quedat a la graderia per segona jornada de Lliga consecutiva a causa dels greus problemes econòmics que segueixen condicionant el dia a dia del club. Ni la sortida de Gündogan, el fitxatge estrella de l'estiu passat, que avui ja ha redebutat amb el Manchester City, ha servit per veure Dani Olmo sobre el terreny de joc. No hi ha hagut miracle d'última hora per acabar uns deures que la junta de Joan Laporta fa mesos que té sobre la taula.

Dani Olmo al costat de Frenkie de Jong presenciant el Barça-Athletic Club.

Els xiulets a Nico Williams. El cas Dani Olmo demostra que quan Laporta va assegurar a principis de juliol que el Barça es podia permetre econòmicament fitxar Nico Williams, no era cert. Per molt que el futbolista de 22 anys hagués volgut venir al club català aquest estiu, no hauria pogut en les condicions actuals. Ara, culpar-lo a ell des de Barcelona de seguir a Bilbao sembla broma. I, capritxos del destí, Nico ha estat al terreny de joc en el primer partit de Lliga del Barça aquest curs a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Hi ha sigut amb la samarreta de l'Athletic Club, i de forma bastant incomprensible tenint en compte com han anat les coses, el públic blaugrana l'ha xiulat –moderadament– quan ha tocat les primeres pilotes.

La màgia de Lamine Yamal (una vegada més). Nico Williams va fer un nou amic durant la disputa de l'Eurocopa: un tal Lamine Yamal. No va escollir malament. L'amistat entre aquest parell, de moment, no ha estat suficient perquè el navarrès ja vesteixi la samarreta del Barça. Però un, Lamine Yamal, està destinat a convertir-se –de fet, ja ho és– en un dels més grans talents del futbol mundial durant la pròxima dècada, i l'altre, Nico Williams, serà, tard o d'hora, un dels pals de paller d'un equip gran d'Europa. La partida de dos l'ha guanyat avui Lamine Yamal. El del barri de Rocafonda de Mataró ha posat en pràctica una nova versió del gol que va fer davant França a l'Eurocopa. Aquesta vegada ha decidit ajustar per baix la pilota al pal dret del porter i ha marxat ovacionat de Montjuïc quan Flick l'ha substituït en el temps de descompte del segon temps.

Opinions oposades al gol nord. Abans de l'inici del partit s'ha vist una pancarta amb el lema Laporta dimissió! al gol nord, la part de l'estadi on hi ha la grada d'animació, i d'aquella mateixa zona han sortit poc després alguns crits de "Barça sí, Laporta no" que han estat contestats amb xiulets per una altra part de seguidors del Barça que també han presenciat el duel davant l'Athletic Club des del gol nord. Els fets no s'han repetit durant la resta del partit.

stats