Un matrimoni rus al podi de la Salomon Ultra Pirineu

Dmitry Mityaev guanya per segon cop la famosa cursa del Berguedà en categoria masculina i la seva parella acaba segona per darrere de Julie Roux

Dmitry Mityaev, campió de la Salomon Ultra Pirineu
05/10/2024
3 min

BarcelonaEl rus Dmitry Mityaev ha tocat el cel per segon cop a la Salomon Ultra Pirineu, en una edició en què la corredora Julie Roux ha guanyat en categoria femenina. Mityaev ha completat la prova reina d'aquest esdeveniment esportiu, de 100 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell positiu, amb un temps de 10 hores, 27 minuts i 38 segons. El català Abel Carretero i Raul Butaci han quedat en segona i tercera posició, respectivament. El rus ha aturat el cronòmetre després de 10:27:38 h, només 2 minuts per sobre del rècord de la prova, en mans de Kilian Jornet (2021). Mityaev ha comentat que, "després d’unes petites molèsties durant la primera part de cursa", s'ha sentit "amb forces en la segona part per fer uns registres que no esperava”.

En categoria femenina, la debutant Julie Roux ha aconseguit la victòria amb un temps de 12 hores, 30 minuts i 35 segons, per davant de la russa Ekaterina Mityaeva, la parella de Mityaev. Els dos comparteixen passió per les carreres de muntanya. El 2010 es van conèixer al Campionat de Rússia d'orientació, iniciant una relació que els ha portat a deixar l'atletisme de pista i centrar-se en aquestes curses. A Bagà ja fa anys que se'ls pot veure al centre de la vila comprant formatge i productes locals després de les curses.La valenciana Gemma Arenas ha completat el podi, ha quedat tercera. La parella Mityaev s'ha convertit en un clàssic en la prova, en què la població de Bagà, al Berguedà, es multiplica per sis. Arenas ha liderat amb força la primera part de la cursa consolidant una diferència que ha anat en creixement fins al seu pas per Estasen, on gairebé nou minuts la separaven de la segona classificada, la francesa Julie Roux. En un segon grup les posicions han estat disputades entre Ekaterina Mityaeva, Virginia Pérez i Núria Picas, les quals, tot i no poder-se acostar a Arenas, han aconseguit juntament amb la francesa Roux consolidar-se com les principals perseguidores durant tota la jornada. A partir del pas per Estasen, Arenas no ha pogut seguir amb el ritme imposat i ha vist com l’espai obert anava minvant a favor de Roux i Mityaeva, que ho han aprofitat en els últims quilòmetres per avançar l’espanyola al seu pas per Sant Jordi i en l’última baixada a Bagà, respectivament.

Així doncs, després d’una intensa jornada de pur trail running, Julie Roux s’ha emportat aquesta Salomon Ultra Pirineu®, aturant el rellotge a les 18 h i guanyant en el seu debut a Bagà amb un temps de 12:30:35. Després de la seva primera cursa de 100 quilòmetres comentava: “Estic molt contenta amb el meu rendiment, la batalla en les primeres posicions m’ha ajudat a mantenir la concentració per aconseguir la victòria”. Han completat el podi femení Ekaterina Mityaeva (12:38:20) i Gemma Arenas (12:41:11). Núria Picas, per la seva banda, ha aconseguit una sisena posició davant d'una plaça Catalunya vibrant d’emoció amb una Núria que ha aconseguit acabar sisena la seva 8a Salomon Ultra Pirineu.

Pkemoi i Font guanyen la marató

El segon acte d’aquest dissabte ha estat la consolidada Salomon Marató Pirineu, de 42k i 2.800 metres de desnivell. El podi masculí ha estat encapçalat per Robert Pkemoi, que amb un temps de 3:30:49 ha aconseguit travessar l’arc de la plaça Catalunya a les 12.30 h. Han completat el podi Alex Garcia (3:41:49) i Sergi Garcia (3:42:13). En la categoria femenina, Júlia Font ha encapçalat el podi després d'haver travessat la línia de meta a les 13.05 h i d'haver aconseguit una marca de 4:05:00. L’han seguit Rosa Lara (4:06:31) i Oihana Kortazar (4:17:16) amb pocs minuts de diferència.

stats