POLIESPORTIU
Esports19/09/2016

Rafa Nadal apareix en una nova llista d'esportistes amb exempció de substàncies prohibides

És la quarta publicació dels pirates informàtics russos que han tret la informació de l'Agència Mundial Antidopatge

Ara / Efe
i Ara / Efe

BarcelonaEn la quarta remesa li ha tocat a Rafa Nadal. El grup de 'hackers' russos Fancy Bears ha fet pública una nova llista de 26 esportistes que han consumit substàncies prohibides gràcies a l'exempció, en el cas del balear, que li va atorgar la Federació Internacional de Tenis per motius terapèutics. Entre el llistat també hi destaca l'atleta britànic Mo Farah, doble campió olímpic de mitja distància.

Les referències a Rafa Nadal són dels anys 2009 i 2012. Els informàtics han facilitat una fitxa del balear amb totes les seves dades i l'autorització per part de la Federació Internacional de Tenis d'usar dos substàncies prohibides. La primera, una sola dosis intramuscular de betametasona el 23 de setembre del 2009, que va consentir el doctor Stuart Miller, tot i que en conversa amb l'ARA, Miller ha especificat que la seva autorització va ser “per l’entrada de la informació a la base de dades de l’AMA, no per aprovar l’ús de la substància”, que va recaure sobre altres especialistes de la ITF. La segona, tres anys més tard, el 30 de juliol de 2012, quan el mateix especialista va autoritzar vàries dosis de tetracosactida, una substància corticoide.

Cargando
No hay anuncios

El manacorí ha parlat sobre el cas en un acte al Banc Sabadell: "Quan un demana permís i li concedeixen el permís, no està fent res il·legal. Confio 100% en l'agència, en què tots els esportistes d'elit estan nets. I jo estic net. Era per un tema terapèutic pels meus genolls. Quan un demana un permís i li donen, deixa de ser prohibit. I tema tancat. Volem transparència, hem de ser un exemple". "Mai he pres una substància que em millorés el rendiment. Envies una carta a la ITF, aquesta l'envia a l'AMA, i un doctor de l'AMA et dóna el permís", ha afegit.

En el cas de Mo Farah tampoc hi ha cap referència als Jocs Olímipcs de Rio, tal com havia passat amb alguns esportistes que havien aparegut en els llistats dels 'hackers' russos. Les exempcions es van donar l'octubre del 2008 i el juliol de 2014. Tal com havia passat en les primeres llistes, Fancy Bear assegura que ha tret la informació de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA). Simone Biles i les germanes Serena i Venus Williams van ser les primeres en aparèixer-hi. Posteriorment, en una segona remesa van sorgir noms vinculats al món del ciclisme com Bradley Wiggins i Chris Froome.