01/09/2024

No se'ls pot demanar més

2 min
Robert Lewandowski i Hansi Flick es retrobaran amb el Bayern Munic

Si el Reial Madrid no guanya aquest diumenge el Betis marxarà, a l'aturada de seleccions, a set punts del Barça després dels set gols de l'equip de Hansi Flick contra el Valladolid i de sumar quatre victòries en els seus primers quatre partits. Fa un mes ningú s'ho hauria cregut; ni al Madrid, ni al Barça. L'afició culer té motius de sobres per il·lusionar-se i sentir-se orgullosa d'un equip al qual no se li pot posar cap però perquè ha superat amb escreix qualsevol expectativa. Excepte la greu lesió de Marc Bernal, tot són bones notícies en aquest inici de temporada.

El Barça exhibeix energia, dinamisme, intensitat, control, verticalitat, ritme, ganes. És un gust veure'ls, vaja. Lamine Yamal fa dues assistències alhora que recupera una pilota en defensa, i Raphinha ha començat com un coet; el hat-trick contra el Valladolid és un regal per a un futbolista que no està jugant en la seva posició. Lluny de fer-se petit, s'ha convertit en una peça clau. Per la seva banda, Lewandowski és el màxim golejador del campionat amb quatre gols. A més, Dani Olmo ha encaixat com un guant, Pedri torna a deixar detalls que ens recorden el Pedri que va ser i les passades en profunditat de Cubarsí són or. Flick ha fet de la necessitat virtut i ja són quatre els debutants que es pot apuntar en el seu currículum: Marc Bernal, Sergi Domínguez, Gerard Martín i Pau Víctor.

Ser optimista amb aquest començament és una obligació. Saber gaudir del moment, també. Ni a l'equip ni a l'entrenador se'ls pot demanar més, de moment, però al club sí. Aquest dimarts està prevista una roda de premsa de Laporta en la qual haurà d'explicar com és possible que, després d'anunciar des del maig que el Barça arribaria a la regla de l'1:1, no hagi estat capaç d'aconseguir-ho. Ni nous inversors, ni acord de renovació amb Nike. Iñigo Martínez està inscrit perquè Araujo es va lesionar, igual que Dani Olmo amb Christensen, i el regal de Gündogan al City. La plantilla està agafada amb pinces (falten un lateral dret, un extrem esquerre, un migcampista i un davanter) i qualsevol contratemps farà mal. Flick està complint de manera excel·lent i el planter és una fàbrica inesgotable de bons futbolistes, però oferir solucions al tècnic de torn és feina de Laporta i companyia. I no l'han fet.

stats