Un nom per recordar de només 17 anys ja bat rècords a París: les cinc anelles olímpiques del dia

En una jornada marcada per actuacions destacades d'esportistes dones, Summer McIntosh irromp per la porta gran

La nendadora canadenca Summer McIntosh
03/08/2024
3 min
Regala aquest article

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

Simone Biles, imparable. Simone Biles ja ha guanyat més medalles olímpiques que la llegendària Nadia Comaneci. La texana s'ha imposat en el concurs de salt i ha sumat el seu tercer or olímpic en tot just cinc dies a París, on aspira a endur-se'n dos més en els exercicis de terra i de barra d'equilibri. La nord-americana ja suma, al llarg de la seva carrera, deu medalles, set de les quals d'or, i deixa clar per quin motiu volia tornar a competir en una cita olímpica. Ho ha aprofitat per aixecar la veu: "Els que em van criticar estan molt callats ara".

Un belga deixa amb un pam de nas dos francesos. Remco Evenepoel entra per la porta gran en els llibres d’història dels Jocs Olímpics. Una setmana després de penjar-se l’or en la disciplina de contrarellotge, el ciclista belga de només 24 anys s'ha imposat en la prova de ruta. Un doblet inèdit i històric en l’olimpisme. Evenepoel, que fins i tot ha punxat a 4 quilòmetres del final, ha creuat la línia de meta de Trocadéro amb més d’un minut d’avantatge respecte al segon, Valentin Madouas. El francès ha sigut el seu company d’escapada, però ha acabat sent superat per la voracitat desbocada del belga en una de les últimes pujades de Montmartre. La medalla de bronze també ha sigut per a un ciclista local, Christophe Laporte. La celebració del belga als peus de la Torre Eiffel ja és icònica.

La medalla que farà més ràbia a la dreta i a l'extrema dreta. El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha alçat la veu després de l'enrenou provocat per les acusacions que han rebut dues boxejadores per competir tenint "hormones masculines". Bach ha estat més contundent que mai en un cas que ha acabat convertit en una mena de crisi política. "Siguem molt clars: estem parlant de boxa femenina, són dues boxejadores que van néixer dones, que van créixer com a dones, que tenen un passaport en què consta que són dones i que han competit molts anys com a dones", ha manifestat Bach el mateix dia que la boxejadora algeriana Imane Khelif ha derrotat l'hongaresa Lucca Anna Hamori per decisió unànime als quarts de final de la categoria de 66 quilograms i s'assegura medalla.

El somni olímpic d'Aitana Bonmatí, Alexia Putellas i companyia continua ben viu. Han patit i han hagut de remar de valent contra un 0-2 advers, però la selecció espanyola femenina de futbol, farcida de jugadores del Barça, s'ha acabat imposant als penals a Colòmbia (2-2, 4-2). Aitana Bonmatí, la millor jugadora del món, ha marcat el penal decisiu d'una tanda de llançaments en què les jugadores de Montse Tomé no n'han fallat cap, mentre que les colombianes han vist com Cata Coll els aturava el primer i enviaven el tercer als núvols. Els gols d'Espanya per empatar els havien marcat abans una exblaugrana com Jenni Hermoso i, gairebé sobre la botzina, al minut 97, la central del Barça Irene Paredes.

Una canadenca de 17 anys meravella París. Summer McIntosh, recordin aquest nom. En un esport dominat per la pugna entre l'estatunidenca Katie Ledecky (que ja acumula nou ors en total) i l'australiana Ariarne Titmus, la nedadora canadenca ha fet una exhibició a la final dels 200 metres estils i ha establert un nou rècord olímpic: 2.06.56. El triomf suposa la seva quarta medalla, la tercera d'or. Que no us enganyi la seva cara d'adolescent; els especialistes en esports aquàtics afirmen que és un dels noms cridats a fer història en la natació.

stats